Η συγκεκριμένη υπηρεσία στις ασφαλιστικές εταιρείες αγοράζεται με πολύ χαμηλό κόστος, μιας και είναι στα προαιρετικά του συμβολαίου και όχι στο βασικό πακέτο, με το κόστος της να ανέρχεται περίπου στα 2-3 ευρώ το εξάμηνο.

Τι πρέπει να ξέρω

Διαβάστηκε από 1187 αναγνώστες - 20/3/2017

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία στις ασφαλιστικές εταιρείες αγοράζεται με πολύ χαμηλό κόστος, μιας και είναι στα προαιρετικά του συμβολαίου και όχι στο βασικό πακέτο, με το κόστος της να ανέρχεται περίπου στα 2-3 ευρώ το μήνα.

 
 

Car Repair: Κάντο καινούριο με τα μισά λεφτά

Τράκαρες; Επισκεύασε το οικονομικά εδώ

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία στις ασφαλιστικές εταιρείες αγοράζεται με πολύ χαμηλό κόστος, μιας και είναι στα προαιρετικά του συμβολαίου και όχι στο βασικό πακέτο, με το κόστος της να ανέρχεται περίπου στα 2-3 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα όταν βρεθούμε στη ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουμε, θα μας αποφέρει μεγάλο κέρδος, μίας και τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουμε για την αντικατάσταση ενός παραθύρου ή του παρμπρίζ είναι αρκετά μεγάλο.

Για αυτό θα παραθέσουμε παρακάτω τους λόγους που αν συντρέχουν, τότε χρειάζεται αμέσως ένα κρύσταλλο αντικατάσταση.            

· Έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά από σύγκρουση με αντικείμενο, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα.

· Έχει ρωγμή που η διάμετρος της είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

· Το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη του κρυστάλλου.

Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί πως εάν το εμπρόσθιο κρύσταλλο του οχήματός σας έχει υποστεί ζημιά, η αντικατάσταση παρμπρίζ είναι αναγκαία πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια, και δευτερευόντως για να περάσει το όχημα επιτυχώς τον απαραίτητο έλεγχο ΚΤΕΟ. 

Αξίζει να αναφερθεί πως τα κρύσταλλα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παθητική ασφάλεια των οδηγών και η σωστή επισκευή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς εάν δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει τότε, σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα μικρής κλίμακας μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά τους επιβάτες τους οχήματος ή ακόμα χειρότερα να αποβούν μοιραία για την ίδια τους τη ζωή.

Πρέπει να λάβουμε κατά νου πως μία στις τέσσερις ζημιές που καταγράφονται στα αυτοκίνητα, αφορά σε επισκευές και αντικατάσταση κρυστάλλων, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.  

Τι να προσέξω

Πριν επιλέξω την ασφάλιση

Σχετικες Ειδησεις