Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδήγηση τον χειμώνα: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδήγηση τον χειμώνα: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε

Διαβάστηκε από 5137 αναγνώστες - 24/1/2022

Ο χειμώνας είναι η πιο απαιτητική περίοδος για ένα αυτοκίνητο. Για τον λόγο αυτό πρέπει είμαστε ιδιαίτερο προσεκτικοί, αποφεύγοντας συγκεκριμένες κακοτοπιές. Διαβάστε ποια λάθη δεν πρέπει να κάνουμε.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα πολλές φορές επιβαρύνουν την λειτουργία του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Διότι οι κίνδυνοι μπορεί να ξεπεταχτούν από... παντού. Χιόνι, σκουριά, περιορισμένη ορατότητα, είναι μερικά μόνο από τα συνηθισμένα φαινόμενα που συναντάμε την πιο κρύα εποχή του χρόνου και τα οποία ανεβάζουν τον δείκτη δυσκολίας στη οδήγηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Η προετοιμασία και η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Βρίσκεται στην ευχέρεια κάθε οδηγού να βοηθήσει το αυτοκίνητό του να αποδώσει καλύτερα μέσω της συντήρησης. Η Auto Bild παρουσιάζει δέκα βασικά λάθη και απροσεξίες που πρέπει να αποφύγουμε, διότι κοστίζουν στην ασφάλεια και τα χρήματά μας.
 
Ακατάλληλα ελαστικά
Ταξιδεύετε σε ορεινές περιοχές για λόγους αναψυχής ή μένετε στην Βόρεια Ελλάδα; Τα κατάλληλα ελαστικά είναι απαραίτητος εξοπλισμός για τους χιονισμένους με παγετό δρόμους. Στην χώρα μας δεν υπάρχει νομοθεσία υποχρεωτικής χρήσης χιονολάστιχων, παρά πρέπει να χρησιμοποιούμε τις αναγκαίες αντιολισθητικές αλυσίδες. Όσοι αναζητούν, πάντως, χειμερινά ελαστικά μπορούν να τα αναγνωρίσουν είτε με το αλπικό σύμβολο(βουνό με σχέδιο νιφάδας χιονιού) είτε με την ένδειξη «M + S», δηλαδή «mud and snow» (λάσπη και χιόνι). Κατάλληλα για οδήγηση τον χειμώνα είναι και τα «All Weather» ελαστικά, που έχουν προδιαγραφές χρήσης και για τις τέσσερις εποχές.


 
Σε αντίθεση με τα καλοκαιρινά ελαστικά, τα χειμερινά χρησιμοποιούν μείγμα με μεγαλύτερο ποσοστό φυσικού καουτσούκ, έχουν πιο μαλακή δομή με αποτέλεσμα να προκύπτει περισσότερη πρόσφυση, που καθιστά το αυτοκίνητο ασφαλέστερο στην οδήγηση. Όποιος οδηγεί χωρίς χειμερινά ελαστικά ή ελαστικά παντός εποχής κατάλληλα για το χειμώνα πρέπει να περιμένει πρόστιμο.
 
Παρεμπιπτόντως, τα φθαρμένα χειμερινά ελαστικά είναι το ίδιο προβληματικά με τα ακατάλληλα. Παρόλο που νομικά μπορούμε να οδηγήσουμε μέχρι ελάχιστο βάθος πέλματος 1,6 χιλιοστών, καλό θα είναι να τα αντικαταστήσουμε στα 3 και 4 χιλιοστά στα καλοκαιρινά και χειμερινά ελαστικά οδήγησης. Έτσι, θα διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα οδήγησης.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε