Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πως να επιλέξετε καλό συνεργείο

29/8/2017

Αργά η γρήγορα κάθε αυτοκίνητο θέλει τον..μάστορα του. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε πως θα επιλέξετε το σωστό συνεργείο για να βγείτε κερδισμένοι και εσείς και το αυτοκίνητο σας.

Παροχές ενός καλού συνεργείου
Ένα καλό συνεργείο έχει τη δυνατότητα να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα μας εξοικονομήσουν κόπο και χρήματα. Επιπρόσθετα, στα εξειδικευμένα συνεργεία, εργάζονται μηχανικοί με μεγάλη πείρα και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων.

Πολλοί από αυτούς έχουν δουλέψει στο παρελθόν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εκπαιδεύονται συνεχώς στις νέες τεχνολογίες των συγκεκριμένων εταιρειών.
Εκτός από ποιότητα εργασίας ένα καλό, εξειδικευμένο συνεργείο μπορεί πολλές φορές να μας προσφέρει πρόσθετες, δωρεάν παροχές όπως είναι: 
  • Αυτοκίνητο Αντικατάστασης. Για όσο διαρκέσει η επιδιόρθωση του δικού μας οχήματος, εφοδιαζόμαστε με ένα αυτοκίνητο μετακίνησης ως παροχή του συνεργείου.
  • Απευθείας είσπραξη από ασφαλιστικές εταιρείες. Η γραφειοκρατία καλά κρατεί και προς διευκόλυνση μας πολλά εξειδικευμένα συνεργεία αναλαμβάνουν αυτό το γολγοθά. 
  • Δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης αυτοκινήτου στο χώρο μας. Με τη καθημερινότητα να μη δύναται να σταματήσει ακόμα και το να πάμε να παραλάβουμε το αυτοκίνητο μας ίσως μας βγάζει εκτός προγράμματος.
 
Σημάδια που φωνάζουν πως το συγκεκριμένο συνεργείο είναι αξιόπιστο
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που δείχνουν ότι ένα συνεργείο αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Η αυξημένη πελατεία σε ένα συνεργείο είναι σημάδι ότι οι πελάτες του συνεργείου είναι ικανοποιημένοι με τις εργασίες του. Ένας τρόπος να το διασταυρώσουμε, είναι να ρωτήσουμε φίλους και γνωστούς μας που έχουν επισκεφθεί το συνεργείο. Συνήθως η καλή φήμη ενός συνεργείου είναι ευρέως διαδεδομένη και συζητιέται. Κάτι άλλο που θα μας βοηθήσει θα είναι μια πρώτη διερευνητική επίσκεψη στο συνεργείο πριν το service. Από τη συζήτηση που θα κάνουμε με το προσωπικό και από τη γενικότερη εικόνα του συνεργείου θα μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

…αλλά και οικονομικό!
Βέβαια, όσο καλό και αν είναι το συνεργείο, το θέμα του συνολικού κόστους των εργασιών θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή μας. Επίσης, το εν λόγω συνεργείο θα πρέπει να έχει εξειδίκευση στη μάρκα του αυτοκινήτου μας. Μία σοφή κίνηση, λοιπόν, θα ήταν να πάρουμε προσφορές από κάποια εξειδικευμένα συνεργεία και κατόπιν να συγκρίνουμε αυτές τις τιμές με τις αντίστοιχες των εξουσιοδοτημένων. Έτσι, θα έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση για το ποιό συνεργείο μας παρέχει ποιότητα εργασίας και παράλληλα μια οικονομική προσφορά.
 
Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνεις συνεργείο;
Ο κατασκευαστής κάθε αυτοκινήτου έχει ορίσει συγκεκριμένα, στο βιβλίο service, πότε πρέπει να γίνονται τα απαραίτητα service του αυτοκινήτου. Είναι σημαντικό να τηρούμε αυτές οδηγίες επισκεπτόμενοι ένα εξειδικευμένο συνεργείο σε αυτά τα χιλιομετρικά «ορόσημα». Πολλά εξαρτήματα στο αυτοκίνητό μας έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και πρέπει να αλλαχθούν σε καθορισμένο service. Αν δεν το κάνουμε αυτό, ρισκάρουμε την γενικότερη ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, και κατ΄ επέκταση την ίδια μας τη ζωή.
Πέρα όμως από τα προσδιορισμένα service, είναι καλό να ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας και σε άλλες περιπτώσεις. Πριν και μετά τις διακοπές και γενικότερα πριν από ένα μεγάλο ταξίδι είναι καλό να κάνουμε έναν γρήγορο έλεγχο του αυτοκινήτου. Ένας τέτοιος έλεγχος θα μπορούσε να περιλαμβάνει: έλεγχο στα φώτα-φλας και αέρα ελαστικών, έλεγχο/αλλαγή λαδιών και ελέγχους σε τακάκια φρένων εμπρός-πίσω, υγρά φρένων, σύστημα ψύξης, μπαταρία και ιμάντα χρονισμού. Πολλοί οδηγοί επισκέπτονται το συνεργείο τους για να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο σε ετήσια βάση ακόμα και αν δεν κάνουν κάποιο μεγάλο ταξίδι. Συνήθως, ένας τέτοιος έλεγχος έχει μικρό κόστος αλλά παράλληλα μεγάλο όφελος, καθώς έτσι μπορούμε να προλάβουμε μεγαλύτερες βλάβες στο μέλλον. Οι τακτικοί έλεγχοι λοιπόν, εκτός από το ότι συμβάλουν στην ασφάλεια, μας ωφελούν και οικονομικά σε βάθος χρόνου.


Κέρδος από τη σωστή συντήρηση
Τα οφέλη από το service στο συνεργείο είναι πολλά. Για παράδειγμα, ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου σας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Είναι αυτό που θα κρατήσει την τιμή του πιο ψηλά από κάθε είδος επιπλέον εξοπλισμού που μπορεί να έχετε πληρώσει για να έχει το αυτοκίνητό σας. Το βιβλίο συντήρησης είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του. Αν στο βιβλίο συντήρησης δεν φαίνεται πουθενά ότι έχουν αλλαχτεί τα τακάκια, ή ο συμπλέκτης και τα αμορτισέρ τι θα υποθέσει ο υποψήφιος αγοραστής; 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις