Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Kuga από 31.333 ευρώ: Ποια έκδοση να αγοράσω;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Kuga από 31.333 ευρώ: Ποια έκδοση να αγοράσω;

Διαβάστηκε από 18749 αναγνώστες - 10/6/2022

Με οδηγική συμπεριφορά μικρομεσαίου, δυναμική εμφάνιση και πολυτελή χαρακτήρα, το Ford Kuga είναι ένα SUV που έρχεται να ανταμείψει τους ιδιοκτήτες του με τις πολλές χάρες που έχει. Είναι διαθέσιμο ως βενζινοκίνητο, diesel αλλά και ως Plug-in υβριδικό. Ποια έκδοση είναι η καλύτερη για αγορά;

Ποια έκδοση του Ford Kuga με συμφέρει για αγορά;

Το Ford Kuga αποτελεί σταθερή αξία στην κατηγορία των  μικρομεσαίων SUV, αφού είναι ένα μοντέλο που διαθέτει κύρος στο δρόμο, δυναμική εμφάνιση, πολυτελές εσωτερικό και μεγάλους χώρους. Παράλληλα, η εταιρεία το διαθέτει με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και ως Plug-in υβριδικό με extra χαμηλή κατανάλωση, το οποίο μάλιστα ανακηρύχτηκε το δημοφιλέστερο PHEV όχημα της Ευρώπης για το 2021. Ποια έκδοση του Ford Kuga είναι πιο συμφέρουσα για αγορά; Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουμε!

Δυναμική εμφάνιση, πολυτέλεια και μεγάλοι χώροι

Εξωτερικά, το Ford Kuga διαθέτει εκλεπτυσμένη εμφάνιση που διέπεται από δυναμικά αλλά και πολυτελή στοιχεία. Οι ευθείες γραμμές των «macho» SUV έχουν αντικατασταθεί από καμπύλες, ενώ στον εμπρόσθιο πρόβολο ξεχωρίζουν τα «τραβηγμένα» προς τα πίσω φωτιστικά σώματα και η μεγάλη μάσκα που δεσπόζει στον προφυλακτήρα, χαρακτηριστικά που προσθέτουν επιπλέον «πόντους» στη sport εμφάνιση και δίνουν την εντύπωση πως το αυτοκίνητο κινείται, ακόμα και αν είναι σταθμευμένο.

Όπως εμπρός, έτσι και στο πλάι του Ford Kuga κυριαρχούν οι μυώδεις επιφάνειες, ενώ στο πίσω μέρος τα μακρόστενα φώτα και ο προφυλακτήρας ολοκληρώνουν το δυναμικό σχεδιασμό του μοντέλου. Η απόσταση από το έδαφος είναι 19 εκατοστά.
Περνώντας στην καμπίνα του SUV, παρατηρούμε μία γνώριμη εικόνα, η οποία διακατέχεται από τα στοιχεία της οικογένειας της Ford. Στο κέντρο βρίσκεται η οθόνη του infotainment, η οποία στον βασικό εξοπλισμό έχει διάσταση 8 ίντσες. Τα υλικά είναι μαλακά και έχουν άψογο φινίρισμα και στιβαρή συναρμογή, αποπνέοντας premium «αέρα». Η θέση οδήγησης δίνει άριστη ορατότητα στον οδηγό, και η καμπίνα έχει καλή ηχομόνωση.
 

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Πλάτος πίσω Γόνατα πίσω Κεφάλια πίσω Χώρος Αποσκευών (πλην PHEV) Χώρος Αποσκευών PHEV
Ford Kuga 141 εκ. 7-19 εκ. 6,2 εκ. 475-645 λίτρα 411-581 λίτρα
Όσον αφορά τους χώρους, το Ford Kuga μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 ενήλικες επιβάτες, με άπλετο χώρο για το κεφάλι και τα γόνατα των πίσω. Το πορτ-μπαγκάζ έχει όγκο από 475 λίτρα έως 645 λίτρα, αναλόγως τη θέση του καθίσματος, (411- 581 λίτρα για την Plug-in έκδοση), ενώ ρίχνοντας τις πίσω πλάτες, ο χώρος μετατρέπεται σε 1.534 λίτρα (1.481 λίτρα για το Plug-In μοντέλο).


Στο δρόμο, το Ford Kuga είναι ένα από τα πιο ευχάριστα οδηγικά μοντέλα της κατηγορίας, χάρη στη νέα πλατφόρμα, που κάνει το όχημα πιο φαρδύ αλλά ελαφρύτερο. Το αυτοκίνητο υπακούει στις εντολές του οδηγού, και θυμίζει περισσότερο Focus παρά SUV. Η ανάρτηση είναι άνετη και παράλληλα οι κλίσεις περιορισμένες, συμβάλλοντας περισσότερο στον fun to drive χαρακτήρα. Το τιμόνι προσφέρει εξαιρετική αίσθηση, ειδικά στην επιλογή του «Sport» προγράμματος, ενώ κινητήρες και κιβώτιο λειτουργούν υποδειγματικά, περνώντας ομαλά τη δύναμη στο οδόστρωμα.
Η απόσταση από το έδαφος επιτρέπει στον οδηγό να κινηθεί σβέλτα εκτός δρόμου. Όσον αφορά την Plug-In υβριδική έκδοση με το αυξημένο βάρος (1.800 κιλά), αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση, με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω να λειτουργεί εξαιρετικά, και τα φρένα να ανταποκρίνονται με επάρκεια στην κατάσταση.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε