Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Puma ST VS Hyundai Kona N: Δύο «καυτά» SUV έτοιμα για μάχη!
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma ST VS Hyundai Kona N: Δύο «καυτά» SUV έτοιμα για μάχη!

Διαβάστηκε από 60261 αναγνώστες - 12/6/2022

Το Ford Puma ST και το Hyundai Kona N είναι δύο «πολεμικά» SUV που έχουν ιδιαίτερα σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, μπόλικα άλογα και στήσιμο που μετατρέπει τα αυτοκίνητα από απλά μικρά SUV σε μηχανές παραγωγής αδρεναλίνης και οδηγικών συγκινήσεων. Η σύγκριση μεταξύ τους ήταν αναπόφευκτη. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Βάζουμε τα «καυτά» Ford Puma ST και Hyundai Kona N στο ρινγκ της σύγκρισης

Κάποτε οι γρήγορες επιδόσεις ήταν συνυφασμένες με αυτοκίνητα χαμηλά. Sport. Συνήθως δίθυρα και τρίθυρα, με coupe σχεδίαση και μικρή απόσταση από το έδαφος.
Πλέον, οι καταστάσεις έχουν αλλάξει άρδην. Τα «παραδοσιακά» coupe τείνουν να εξαφανιστούν, και τα SUV αυξάνονται και πληθύνονται, έχοντας γίνει πια καθημερινό φαινόμενο ακόμα και μέσα στην πόλη.

Λαμβάνοντας υπόψη τους το μερίδιο της αγοράς που αποτελείται από τους λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων, εκείνων που περιμένουν να σχολάσουν από τη δουλειά, ή να έρθει το Σαββατοκύριακο για να κάτσουν στο αριστερό bucket, να βάλουν μπροστά και να φύγουν προς την αγαπημένη τους «φιδίσια» διαδρομή, η Ford και η Hyundai δημιούργησαν κάτι που πριν λίγα χρόνια ακουγόταν σαν ανέκδοτο: «Πολεμικές» εκδόσεις των δημοφιλών μικρών SUV μοντέλων τους.
Ο λόγος φυσικά για το Ford Puma ST και το Hyundai Kona N, τα δύο πιο «καυτά» μικρά SUV της αγοράς. Ήρθε η ώρα να γίνει το αναπόφευκτο: Η κατά μέτωπο σύγκριση μεταξύ των δύο μοντέλων, σαν πυγμάχων σε ρινγκ. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι πυγμάχοι είναι τετράτροχοι, μπροστοκίνητοι και με μπλοκέ, και το ρινγκ είναι ο δρόμος. Προσδεθείτε, ξεκινάμε.

Ford Puma ST Performance με 39,292 ευρώ, Hyundai Kona N από 42.990 ευρώ

Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα τίμημα, και στην περίπτωση δύο οδηγοκεντρικών SUV με 200 τουλάχιστον άλογα, τεχνολογικό υπόβαθρο και μηχανολογική εξέλιξη που τα κάνει κατάλληλα για πίστα, το τίμημα είναι οικονομικό, και είναι γύρω στα 40.000 ευρώ.

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Ford Puma ST Performance Pack 200 PS 39.292 ευρώ
Hyundai Kona N Performance Pack 280 PS 43.990 ευρώ
Το Ford Puma ST είναι διαθέσιμο με τιμή από 39.292 ευρώ, και διαθέτει τον EcoBoost κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 άλογα, με την ισχύ να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Με κόστος 1.041 ευρώ επιπλέον αποκτούμε την έκδοση Performance Pack, η οποία διαθέτει το μαγικό μπλοκέ διαφορικό, αλλά και Launch Control, καθώς και shift light για πιο αποτελεσματικές αλλαγές ταχυτήτων. Κατά την άποψη μας, η επιλογή του συγκεκριμένου πακέτου αξίζει και με το παραπάνω κάθε ευρώ της, και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Ο αντίπαλος, το Hyundai Kona N, έχει κατά 4.700 ευρώ ακριβότερη τιμή, αφού κοστίζει 43.990 ευρώ. Η διαφορά δεν είναι μόνο χρηματική, αφού το κορεάτικο μοντέλο έχει 80 ίππους παραπάνω. Η έκδοση είναι μία, η επίσης ονομαζόμενη Performance Pack, η οποία διαθέτει standard ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (N Corner Carving Differential το ονομάζει η Hyundai), Launch Control, ένδειξη ιδανικής αλλαγής ταχύτητας, αλλά και το σύστημα rev-matching, το οποίο προσαρμόζει τις στροφές του κινητήρα όταν κατεβάζεις ταχύτητα, κάνοντας ένα «ξερόγκαζο» και προσομοιώνοντας την οδηγική τεχνική «μύτη-τακούνι». Επιπλέον, το Hyundai Kona N διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε