Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Peugeot 208 1.2 110 PS GT-Line vs VW Polo 1.0 TSI 115 PS

Διαβάστηκε από 35941 αναγνώστες - 24/5/2019

Οι Τιτάνες της μικρής κατηγορίας.. Δύο σημαντικοί παίκτες της πιο εμπορικής κατηγορίας, στην απόλυτη σύγκριση. Από την μία ο πιο άξιος εκπρόσωπος ολόκληρης της γαλλικής φιλοσοφίας Peugeot 208 και από την άλλη το VW Polo ως επίσημος πρεσβευτής της βαυαρικής σχολής. Η σύγκριση εκτείνεται σε όλους τους τομείς, από την εμφάνιση και τα μηχανικά σύνολα, μέχρι την οδηγική συμπεριφορά και τα συστήματα τεχνολογίας. Ποιο κερδίζει και που?

Δύο αυτοκίνητα που θεωρούνται από τα κορυφαία της μικρής κατηγορίας και φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Για την σύγκριση επιλέξαμε παραπλήσιες τιμολογικά και εξοπλιστικά εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα την σπορ GT-Line έκδοση του Peugeot 208 με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα απόδοσης 110 ίππων στα 17.300 ευρώ, απέναντι στην αρκετά πλούσια Highline έκδοση του VW Polo, με τον 1.000άρη TSI κινητήρα απόδοσης 115 ίππων στα 16.300 ευρώ.
Εμφάνιση: Αρκετά πιο νεανικό το Peugeot 208, σταθερή αξία το VW Polo
Παρατηρώντας ταυτόχρονα τα δύο μοντέλα, είναι ξεκάθαρο πως διαφέρουν σχεδιαστικά.. Από την μία η νέα γενιά του Polo συνεχίζει τις πιο συντηρητικές γραμμές και την παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία της VW γκάμας μη σπάζοντας το πρωτόκολλο. Αυτό είναι κακό? Όχι γιατί εκτός από αντικειμενικά όμορφο και σοβαρό, παραμένει ένα baby Golf και είναι σε θέση να ικανοποιήσει πλήρως τους φανατικούς της μάρκας, διατηρώντας τις έντονες ακμές του, τα πλευρικά νεύρα αλλά και τα «άγρια» φωτιστικά σώματα. Δεν είναι κραυγαλέο, παραμένει όμως ελκυστικό. Από την άλλη, το Peugeot 208 προβάλλει περισσότερο δυναμισμό και πιο μοντέρνα οπτική. Επιμένει στις καμπύλες, στα πίσω φωτιστικά σώματα τύπου νυχιών και στις αρκετά compact διαστάσεις του. Η έκδοση GT-Line το ανεβάζει πολλά level κυρίως λόγω ζάντας 17ιντσών, κόκκινων πινελιών και φιμέ κρυστάλλων δίνοντας περισσότερη τροφή για σκέψη σε target groups μικρότερης ηλικίας. Εξίσου όμορφα αλλά τόσο διαφορετικά, είναι σπάνιο να αρέσουν και τα δύο στον ίδιο άνθρωπο...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις