Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 φωτογραφίες »

Peugeot 208 vs VW Polo

Διαβάστηκε από 7366 αναγνώστες - 21/10/2020

Συγκρίνουμε το Peugeot 208 με το VW Polo. Φουτουριστικός σχεδιασμός και high-tech εσωτερικό εναντίον premium αισθητικής και εξαιρετικά ήσυχης καμπίνας. Ποιό είναι το κατάλληλο για εσάς;

Η κατηγορία των μικρών είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη απήχηση στην ελληνική αγορά, πράγμα λογικό, αφού πλέον τα… μικρά αυτά συνδυάζουν χώρους και ευελιξία compact αυτοκινήτων, υψηλή τεχνολογία αντάξια μεγάλων μοντέλων και προσιτή τιμή, όλα αυτά σε ένα πακέτο μαζεμένων εξωτερικών διαστάσεων, ιδανικών για κίνηση μέσα στο κέντρο της πόλης. Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση το γεγονός πως παρά την μόδα που ξεκινά να επικρατεί με τα μικρά SUV και crossover προτάσεις των εταιρειών, η μικρή κατηγορία να εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στη χώρα μας.

Δύο από τις καλύτερες προτάσεις αυτής της κατηγορίας είναι το Peugeot 208 και το VW Polo, τις οποίες δοκιμάζουμε και θέτουμε σε σύγκριση.



Peugeot 208 1.2
Το 208 είναι της έκδοσης Active, εξοπλισμένο με τον βραβευμένο τρικύλινδρο turbo PureTech κινητήρα 1200 κυβικών, απόδοσης 100 ίππων, ενώ έχει κόστος απόκτησης 16.200 ευρώ. Η Peugeot του έχει χαρίσει έναν πανέμορφο και εντυπωσιακό σχεδιασμό, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο high-tech εσωτερικό, και στοχεύει να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του.



VW Polo 1.0 TSI
Το γερμανικό μικρό αποτελεί μια σταθερή αξία, κάτι που το έχει κερδίσει με το πέρασμα των χρόνων από το 1975 έως σήμερα. Η έκδοση της δοκιμής μας είναι η Comfortline και ο κινητήρας του είναι ο 1.0 TSI των 95 ίππων, με τιμή αγοράς τα 15.950 ευρώ. Με όπλα του την ήσυχη καμπίνα και την αίσθηση σταθερότητας μεγαλύτερου μοντέλου, το νέο VW Polo είναι πανέτοιμο να διεκδικήσει την πρωτιά.


 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις