Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έρχονται στην Ευρώπη τα κινεζικά Tesla Model 3

20/10/2020

Το Tesla Model 3, ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά, εξάγεται πλέον στην Γηραιά Ήπειρο και από εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα.

Η Tesla απλώνει... παντού τα πλοκάμια της και βλέποντας την αποδοχή των προϊόντων της προσπαθεί να επεκταθεί περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό, το κινεζικής κατασκευής Tesla Model 3 θα γίνει διαθέσιμο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων να προχωρά σε ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό βήμα.
 
Το παράρτημα της Tesla Motors στην Σανγκάη θα τροφοδοτήσει με τα Tesla Model 3 την Γηραιά Ήπειρο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελβετία είναι οι τέσσερις χώρες από τις δέκα συνολικά ευρωπαϊκές χώρες που θα προχωρήσουν στην εισαγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης. Το εργοστάσιο της ασιατικής χώρας ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα τον Δεκέμβριο του 2019 ως το πρώτο με έδρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος είναι η κατασκευή 150.000 οχημάτων τον χρόνο, με το Model Y να έχει την μερίδα του λέοντος ως η πιο συχνή έκδοση.



«Η υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης προς τη βιομηχανία, οι καινοτόμες τοπικές εταιρείες και οι πελάτες που αγκαλιάζουν νέες τεχνολογίες καθιστούν την Κίνα την καλύτερη αγορά για έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα» τόνισε στο πρακτορείο η Tesla, δείχνοντας με σαφήνεια τις προθέσεις της να επεκταθεί περισσότερο στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Το υπό συζήτηση Model 3 αγόρασαν τον περασμένο μήνα στην Κίνα περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι , ενώ πλέον διατίθεται αναβαθμισμένη έκδοση του compact sedan με ανεπαίσθητες στιλιστικές παρεμβάσεις και μεγαλύτερη αυτονομία. Ο κινητήρας Long Range Dual Motor που χρησιμοποιεί συγκεκριμένη έκδοση εξασφαλίζει ταξίδι μακρύτερο κατά σχεδόν 50 χιλιόμετρα, στα 568 συνολικά.
 
Το πλάνο εξαγωγής Model 3 στην Ευρώπη εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Tesla που έχει ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίου στο Βερολίνο, επιδιώκοντας να το θέσει σε λειτουργία στα μέσα του 2021, παράγοντας από κοινού αυτοκίνητα Model 3 και Model Y. Εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς, η Tesla θα εξάγει το συγκεκριμένο μοντέλο και σε Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία θέλοντας να μεγαλώσει σημαντικά την σφαίρα επιρροής της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις