Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια μοντέλα απέτυχαν γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια μοντέλα απέτυχαν γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους

Διαβάστηκε από 10133 αναγνώστες - 3/12/2023

Ορισμένα καινοτόμα και επαναστατικά αυτοκίνητα δεν ευδοκίμησαν επειδή εμφανίστηκαν σε λάθος εποχή. Παρουσιάζουμε τις περιπτώσεις των μοντέλων που ήταν χρόνια, ή και δεκαετίες, μπροστά από τον ανταγωνισμό, και για αυτό απέτυχαν.

Συνήθως όταν ένα μοντέλο έχει αρκετές καινοτομίες, αυτό εκθειάζεται και γίνεται διάσημο για τις πρωτοποριακές ιδέες και τεχνολογίες που διαθέτει. Μερικές φορές, αυτό δεν έχει το ίδιο αντίκτυπο στις πωλήσεις, αφού το καταναλωτικό κοινό της εκάστοτε εποχής δεν είναι έτοιμο για ριζικές αλλαγές.Κάνουμε μια ανασκόπηση στα μοντέλα που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους, σε βαθμό που αυτό λειτούργησε εις βάρος τους.



1) General Motors EV1
Το EV1 ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της σύγχρονης εποχής που είχε παραχθεί μαζικά από μεγάλο κατασκευαστή, και έκανε το ντεμπούτο του το 1996. Το αυτοκίνητο με την ιδιαίτερα αεροδυναμική εμφάνιση διατέθηκε στο κοινό μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, σαν μελέτη αγοράς σχετικά με το πόσο εφικτή θα ήταν η παραγωγή και η πώληση ενός ηλεκτρικού οχήματος στις ΗΠΑ.

Παρόλο που η αντίδραση στο ενδεχόμενο αγοράς του EV1 ήταν θετική, η General Motors θεώρησε πως το εγχείρημα δεν θα ήταν προσοδοφόρο, και, παρά τις αντιδράσεις του κοινού, πήρε πίσω τα οχήματα και κατέστρεψε τα περισσότερα, δωρίζοντας τα λιγοστά που απέμειναν σε μουσεία και ινστιτούτα, χωρίς τα μηχανικά τους μέρη.

Παρόλο που η κατάληξη του GM EV1 ήταν τραγική, αναρωτιόμαστε τι θα είχε συμβεί αν το μοντέλο είχε εμφανιστεί λίγα χρόνια μετά. Το πιο πιθανό, θα είχε την επιτυχία που έχουν τα μοντέλα της Tesla, και ίσως η GM να ήταν ο ηγέτης της ηλεκτροκίνησης. Αλλά αυτό, δεν θα το μάθουμε ποτέ...
 

Σελ.
2
Τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν σε λάθος εποχή
Σελ.
3
Τα μοντέλα που ήταν τόσο καινοτόμα, που ξένισαν το αγοραστικό κοινό
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις