Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Fiat Panda 100HP: Το «fun to drive» Panda
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Fiat Panda 100HP: Το «fun to drive» Panda

20/8/2022

Αρκούν 100 άλογα για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση; Η Fiat απέδειξε πως αρκούν, με το Panda 100HP, το οποίο χάρη στην σκληρή ανάρτηση και το χαμηλό βάρος χάριζε χαμόγελα στον οδηγό.

Το Fiat Panda έκανε το ντεμπούτο του το 1980 ως ο αντικαταστάτης του πισωμήχανου 126. Μετά από 23 χρόνια παραγωγής, η εταιρεία παρουσίασε το διάδοχο του μοντέλου, ο οποίος ήταν ριζικά ανανεωμένος. Το μικρό αυτοκίνητο βοήθησε οικονομικά τη Fiat σε μία δύσκολη περίοδο, και από το 2003 που ξεκίνησε να πωλείται έως το 2012 είχε σημειώσει πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Το Fiat Panda δεύτερης γενιάς κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις, ακόμα και τετρακίνητο αλλά και με κινητήρα φυσικού αερίου. Η πιο cult και «παιχνιδιάρικη» από όλες εμφανίστηκε το 2006, είχε ανήσυχη διάθεση και ονομαζόταν 100HP.
Με βάρος κάτω από 1 τόνο, τα 100 άλογα που διέθετε η κορυφαία έκδοση του Panda αρκούσε για να πετύχει χρόνο 0-100km/h σε 9,5 δευτερόλεπτα.



Μπροστά, κάτω από το καπό, βρισκόταν πλέον ο FIRE κινητήρας 1400 κυβικών του Grande Punto, ενώ από το ίδιο μοντέλο ήταν και το εξάρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και τα εμπρόσθια φρένα. Έχοντας παράδοση στα γρήγορα μικρά οχήματα, η εταιρεία αναβάθμισε την ανάρτηση, η οποία ήταν κατά 25% σκληρότερη αλλά και κατά 25mm χαμηλότερη από αυτή του απλού μοντέλου, ενώ στον πίσω άξονα βρίσκαμε πλέον δισκόφρενα.



Εξωτερικά, το θρασύ μέλος της οικογένειας ξεχώριζε αρκετά από τα αδελφάκια του. Ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας είχε ένα μεγάλο κεντρικό άνοιγμα, το οποίο ενωνόταν οπτικά με την γρίλια ανάμεσα στα φώτα. Χαμηλά βρισκόταν ένα μαύρο spoiler, το οποίο ταίριαζε με τα πλαϊνά sideskirts αλλά και τα επίσης μαύρα «φρύδια» στα φτερά, που κάλυπταν τους τροχούς 15 ιντσών.
Πίσω, η δυναμική εικόνα συνεχιζόταν, αφού στο κέντρο του προφυλακτήρα υπήρχε ένα πρόσθετο με εμφάνιση διαχύτη. Αριστερά, προεξείχε η τονισμένη απόληξη της εξάτμισης, ενώ ψηλά βρισκόταν μία διακριτική αεροτομή. Τα κρύσταλλα από τη μέση και πίσω ήταν σκούρα, ενώ το σήμα του μοντέλου ήταν στο πολεμικό κόκκινο χρώμα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε