Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέα Skoda που οδηγούνται μόνα τους

24/11/2020

Η Skoda εξόπλισε 2 Superb iV με τεχνολογία που τα κάνει να κινούνται και να παρκάρουν μόνα τους, κάνοντας έτσι ένα βήμα προς το μέλλον όπου τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται αυτόνομα χωρίς οδηγούς.

Η Skoda έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση, με την εξέλιξη μιας νέας τεχνολογίας, η οποία έγινε σε συνεργασία με το VSB, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ostrava, και επιτρέπει στα αυτοκίνητα να οδηγούνται μόνα τους.
Πιο συγκεκριμένα, 2 Skoda Superb iV μετατράπηκαν σε αυτόνομα και τώρα το ένα μπορεί να ακολουθεί το άλλο, χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού.

Το κοινό project της εταιρείας και του πανεπιστημίου, ονομάζεται «Follow the Vehicle», δηλαδή «Ακολούθησε το Όχημα», και έχει ως σκοπό τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων που θα ακολουθούν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα διαθέτει κανονικά οδηγό. Η τεχνολογία αυτή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε επιχειρήσεις όπως ενοικιάσεις οχημάτων, υπηρεσίες car-sharing και χειριστές στόλου.


 
Ο Christian Strube, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda για την τεχνική ανάπτυξη, δήλωσε τα εξής: «Το Follow the Vehicle παρουσιάζει το υψηλό τεχνικό πρότυπο που έχουν τα τρέχοντα συστήματα βοήθειας και απεικονίζει εντυπωσιακά τις ευκαιρίες που μπορούν να ξεκλειδωθούν, όταν συνδυαστούν με άλλες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης».

Οι παράμετροι όπως ταχύτητα και λωρίδα κυκλοφορίας, καθορίζονται από το όχημα που βρίσκεται εμπρός, και οι χρήσιμες πληροφορίες θα μεταδίδονται ασύρματα.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα πίσω αυτοκίνητα να μπορούν να ακολουθούν τον πλοηγό σε απόσταση έως 10 μέτρων. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι, τα πρωτότυπα λαμβάνουν έναν ψηφιακό κωδικό.



Τα plug-in υβριδικά Superb που χρησιμοποιήθηκαν, έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογικά κορυφαία συστήματα, όπως το «Car-to-X», το οποίο τους επιτρέπει να επικοινωνούν με άλλα αυτοκίνητα και υποδομές κυκλοφορίας, λαμβάνοντας αλλά και στέλνοντας πληροφορίες μέσω 4G, LTE και 5G δικτύων.

Εκτός αυτού, τα 2 πρωτότυπα της Skoda έχουν μια ειδική μονάδα επικοινωνίας που επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνει από τους αισθητήρες, τις κάμερες και τα ραντάρ, και έτσι μπορεί να αναγνωρίζει εικόνες και τρισδιάτατα αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας έτσι την κίνηση αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
Αυτό δίνει στα αυτόνομα Skoda τη δυνατότητα να παρκάρουν μόνα τους, και στη συνέχεια το πρώτο αυτοκίνητο-πλοηγός να μπορεί να φύγει.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις