Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Πωλείται σπάνιο Subaru Impreza 22B STi με ελάχιστα χιλιόμετρα

7/4/2021

Είναι το απόλυτο Subaru και η σπανιότητά του το καθιστά ιδιαίτερα ποθητό, ενώ η κατάσταση του και τα ελάχιστα χιλιόμετρα που έχει διανύσει θα εκτοξεύσουν την τιμή του. Η δημοπρασία έχει ήδη ξεκινήσει, δείτε που έχει «σκαρφαλώσει» η τιμή!

Η έκδοση 22B STi είναι η πιο θρυλική έκδοση του Subaru Impreza. Δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών που κέρδισε η εταιρεία στο WRC από το 1995 έως το 1997, και στην ουσία ήταν μια συλλεκτική φουσκωμένη έκδοση του coupe Impreza WRX STi, ενός μοντέλου ιδιαίτερα σπάνιου, ειδικά στη χώρα μας.

Ένα εξ αυτών πωλείται αυτές τις ημέρες και όπως ήδη θα έχετε δει στις φωτογραφίες, η κατάστασή του είναι πραγματικά μοναδική. Σύμφωνα με την επίσημη αγγελία, το αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί υποδειγματικά και κάθε επιφάνειά του φέρει το εργοστασιακό χρώμα, ενώ από το 1998 μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 40.000 χλμ.



Με διαφορετικό προφυλακτήρα εμπρός καθώς και μεγαλύτερη φτερούγα πίσω, το 22B, όπως μαρτυρά το όνομά του, είχε κινητήρα boxer 2200 κυβικών, ο οποίος απέδιδε 276 ίππους και 363 Nm ροπής. Στην πραγματικότητα η ιπποδύναμη ίσως ξεπερνούσε τα 300 άλογα, αφού εκείνη την περίοδο οι Ιάπωνες κατασκευαστές είχαν προβεί σε μια συμφωνία που έλεγε πως κανένα αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα είχε περισσότερους από 280 ίππους.



Το μοντέλο παρήχθη σε 400 κομμάτια, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας και όλα βαμμένα στο WRC Blue χρώμα, τα οποία πωλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες. Λοιπές αλλαγές ήταν οι χρυσές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17 ιντσών της BBS, η ανάρτηση της Bilstein και τα τετραπίστονα φρένα της Brembo. Η εταιρεία κατασκεύασε 24 επιπλέον Impreza 22B STi, τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν στη Μ. Βρετανία.

Η δημοπρασία του έχει ήδη ξεκινήσει από τον οίκο «Bring A Trailer» και ήδη η τιμή έχει εκτοξευθεί στις 130.000 ευρώ. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την επίσημη αγγελία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις