Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To Citroen C4 Cactus πρώτο σε άνεση!

15/6/2018

Τα SUV τις περισσότερες φορές θα κληθούν να παίξουν τον ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου και ως εκ τούτου η προσφερόμενη άνεση είναι ένας από τους τομείς που παίζουν σημαντικό ρόλο κατά την επιλογή αυτοκινήτου.

Οι Γάλλοι έχουν μακρά παράδοση στην κατασκευή άνετων αυτοκινήτων οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι κατάφεραν και έκαναν χατ τρικ στην κορυφαία 3άδα. Εξετάσαμε τόσο την άνεση της ανάρτησης όσο και των καθισμάτων ενώ διάφοροι άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην τελική κατάταξη όπως ο θόρυβος κύλισης ή ο αεροδυναμικός.

Το Citroen C4 Cactus ήταν από την πρώτη του γενιά ένα από τα πιο άνετα μοντέλα της κατηγορίας ενώ παράλληλα η οδική του συμπεριφορά ήταν άριστη.  Το μικρομεσαίο πλέον C4 Cactus πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Γαλλικής εταιρίας που υιοθετεί το νέο σύστημα ανάρτησης με τα υδραυλικά αμορτισέρ που κάνουν το μικρομεσαίο γαλλικό να καταπίνει ακόμα και την μεγαλύτερη ανωμαλία του οδοστρώματος.
Τα αμορτισέρ διαθέτουν στο πάνω και στο κάτω μέρος τους υδραυλικά stops και στην ουσία πρόκειται για ένα πιο απλό σύστημα στην λογική της υδροενεργητικής ανάρτησης της Citroen.

Στην πράξη οι επιβάτες απολαμβάνουν παροιμιώδη άνεση ενώ στον δρόμο το αυτοκίνητο παραμένει σταθερό και δεν μεταφέρεται στην καμπίνα η παραμικρή ανατάραξη. Η Citroen έχει τοποθετήσει στο νέο μικρομεσαίο νέα αναπαυτικά καθίσματα που προσαρμόζονται σε κάθε σωματότυπο και βοηθούν τόσο τον οδηγό όσο και τους συνεπιβάτες του να απολαύσουν όμορφες διαδρομές. Τέλος στο Citroen C4 Cactus είναι σημαντικά αναβαθμισμένη και η ηχομόνωση καθώς το παρμπρίζ είναι πλήρως ηχομονωτικό και τα πλευρικά παράθυρα έχουν δεχτεί βελτιώσεις.


 

Δείτε ακόμα ποια είναι τα αυτοκίνητα της χρονιάς σε ακόμα 8 επιμέρους κατηγορίες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις