Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Tonale: Γιατί μιλάνε όλοι για αυτήν?
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Tonale: Γιατί μιλάνε όλοι για αυτήν?

16/5/2022

Με τις τιμές του πολυαναμενόμενου ιταλικού SUV να έχουν ανακοινωθεί για την ελληνική αγορά, η νέα Tonale με «όπλα» της το μοναδικό design της μιλανέζικης φίρμας, την ιταλική φινέτσα και ένα εξηλεκτρισμένο σύνολο, αναμένεται να ξεχωρίσει από τη μάζα!

Μαθήματα ιταλικής φινέτσας

Το να μιλάς για εξωτερική εμφάνιση ενός μοντέλου είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά κατά γενική ομολογία, στο πέρασμα της Alfa Romeo Tonale θα γυρίσουν πολλά βλέμματα. Η μιλανέζικη φίρμα άκουσε τους Alfisti και παρέμεινε πιστή στο design του πρωτότυπου μοντέλου, για το οποίο οφείλεται το «πενάκι» του κ. Αλέξανδρου Λίωκη, του Έλληνα που κρύβεται πίσω από αυτό το σχεδιαστικό συνονθύλευμα. Ο σχεδιαστής κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά στοιχεία από διάφορα θρυλικά μοντέλα της Alfa Romeo, όπως τα εμπρός φωτιστικά σώματα με την υπογραφή τους να θυμίζουν τη μοναδική SZ Zagato, το πίσω παρμπρίζ εμπνευσμένο από την ακαταμάχητη 8C Competizione και τις κλασικές ζάντες με τις 5 οπές. Μπροστά, τον πρόβολο κοσμεί περήφανα ο θυρεός της φίρμας, κοινώς «Tribolo», ενώ οι γραμμές τονίζουν το macho χαρακτήρα του μοντέλου. Ακολουθώντας με το μάτι τις καμπύλες τις καμπύλες του νέου SUV, καταλήγουμε στο πίσω μέρος και τα φωτιστικά σώματα που εντυπωσιάζουν με τη λεπτή γραμμή φωτός που τα ενώνει.

Εσωτερικό που συνδυάζει αρμονικά την πολυτέλεια με τη σπορ οδήγηση

Περνώντας στο εσωτερικό, η αίσθηση της πολυτέλειας είναι διάχυτη στην καμπίνα, με τον διάκοσμό της να αντικατοπτρίζει το DNΑ της Alfa Romeo από τους αγώνες. Αυτό μαρτυρά και η οδηγοκεντρικά εργονομική θέση οδήγησης που σε βάζει «μέσα» στο αυτοκίνητο, με τα χειριστήρια να βρίσκονται όλα σε βολική απόσταση της έκτασης του χεριού. Στα χέρια του οδηγού, το κλασικό τριάκτινο τιμόνι με το ενσωματωμένο κουμπί εκκίνησης, σε «πριζώνει» να πατήσεις το γκάζι και να μπεις στις στροφές, ενώ την ίδια αίσθηση σου δίνει και το καντράν. Μιλώντας για αυτό, τα στρογγυλά όργανα ανήκουν πια στο παρελθόν δίνοντας τη θέση του σε μία ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών. Παραδίπλα, στο κέντρο του ταμπλό εδράζει μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών, η οποία εφοδιάζεται με το βελτιωμένο λογισμικό της Alfa Romeo για να δέχεται ασύρματες “over the air” ενημερώσεις. Μάλιστα, ο χειρισμός του infotainment γίνεται παιχνιδάκι χάρη στη βελτιωμένη δομή του, προσφέροντας αρκετές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Φέρνει παγκόσμια πρώτη τη τεχνολογία των NFTs

Σε αυτό που όμως μπορεί να περηφανεύεται η Alfa Romeo, είναι πως η νέα Tonale έφερε πρώτη στα αυτοκίνητα την τεχνολογία των NFT (non-fungible token). Τι κάνει λοιπόν αυτή η τεχνολογία και για τι γίνεται λόγος; Χάρη σε αυτήν, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για ένα απόλυτα εμπιστευτικό ιστορικό της ζωής του αυτοκινήτου, το οποίο δεν μπορεί κανείς να αλλοιώσει. Έτσι το σύστημα NFT καταγράφει μια σειρά δεδομένων, πάντα με τη συγκατάθεση του χρήστη, τα οποία αποτελούν εγγύηση ότι το όχημα έχει συντηρηθεί σωστά, συνεισφέροντας στη μεταπολιτική αξία του οχήματος. Μήπως είναι καιρός να δούμε κι άλλες εταιρείες να ακολουθούν το παράδειγμά της;

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε