Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Αναβάθμιση σε... διπλό ταμπλό για το Toyota RAV4

Διαβάστηκε από 6578 αναγνώστες - 9/10/2020

Στην αναβάθμιση του Toyota RAV4 προχωρούν οι κατασκευαστές του αυτοκινήτου, με το RAV4 Hybrid XLE Premium και το RAV4 Prime κίνησης φυσικού αερίου να διατίθενται στην αγορά.

Η βελτιωμένη σειρά RAV4 Hybrid πέμπτης γενιάς είναι το αυτοκίνητο που λανσάρει η Toyota στις αγορές το προσεχές χρονικό διάστημα, την ώρα που θα παρουσιαστεί και νέο μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει έκδοση κίνησης με φυσικό αέριο. Ο προκάτοχος του αυτοκινήτου Toyota RAV4 μετράει μόλις έναν χρόνο «ζωής», ωστόσο η κορυφαία ιαπωνική βιομηχανία επεξεργάζεται την ποιοτική αναβάθμισή του σε πολλαπλούς άξονες.
 
Στο crossover που θα κυκλοφορήσει, σε κεντρικό πλάνο βρίσκεται το νέο σετ από ζάντες 18 ιντσών, με πενταπλή ακτίνα και πλήρες φινίρισμα από χρώμιο. Ο φωτισμός θα εξυπηρετείται από προβολείς και φώτα ημέρας LED, καθώς και από ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα κατάλληλα για περίπτωση ομίχλης.
 
Στο εσωτερικό της νέας version του Toyota RAV4 Hybrid κυριαρχεί η γυάλινη μη κυλιόμενη οροφή. Για την ξεκούραστη και την άνετη οδήγηση, παρέχεται κάθισμα οκτώ ρυθμίσεων κατεύθυνσης με οσφυϊκή υποστήριξη, ενώ τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να τροποποιήσουν την θέση τους με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους (μπροστά-πίσω, σε ψηλό-χαμηλό ύψος). Ο τομέας της ψυχαγωγίας εντός του αυτοκινήτου ενισχύεται με πέντε θύρες υποδοχής USB, τρεις μπροστά και τρεις πίσω, ενώ υπάρχει επιπλέον μία οθόνη αφής 7 ιντσών με ενσωματωμένες τις εφαρμογές του Apple CarPlay και Android Auto. Όσον αφορά το τιμόνι, ξεχωρίζει για την δερμάτινη επένδυσή του.
 
Η προσθήκη στο συγκεκριμένο project της Toyota με την σειρά Hybrid XLE Premium έρχεται για να συμπληρώσει το κενό ανάμεσα στα μοντέλα Hybrid XLE και Hybrid XSE. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η νέα σειρά θα εμφανιστεί στην αγορά του 2021 με το αρχικό κόστος να ξεκινά στα 26.314 ευρώ, νούμερο στο οποίο περιλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής περίπου 1.000 ευρώ. Αντίστοιχα, το μοντέλο XSE Hybrid αρχίζει στα 30.270 ευρώ. Πλέον, η έκδοση του XLE Premium θα κοστίζει από την πλευρά της 28.612 ευρώ, σε μία προσπάθεια της Toyota που θέλει να ικανοποιήσει όσους πελάτες της αναζητούν ένα υβριδικό αυτοκίνητο εξοπλισμένο με πολλές ενδιαφέρουσες υπηρεσίες.
 
Παρά τις συγκεκριμένες εξαγγελίες, η μεγάλη είδηση έχει να κάνει με το λανσάρισμα ενός αυτοκινήτου για το 2021, του RAV4 Prime. Το περίφημο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που συνδυάζει κινητήρα φυσικού αερίου με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν συνολική ιπποδύναμη 302 αλόγων. Αντιθέτως, το RAV4 Hybrid της Toyota δεν έχει τέτοια απόδοση. Χρησιμοποιώντας τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων μαζί με ένα ηλεκτρικό κινητήρα, προσφέρει χαμηλότερη ιπποδύναμη (215 άλογα). Το πλάνο δεν έχει αλλάξει για το 2021, πράγμα που συνεπάγεται ότι η κατανάλωση καυσίμου θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. 
 
Αναλλοίωτη, τέλος, παραμένει η εξωτερική του εμφάνιση, η οποία εξάλλου είχε κερδίσει την εκτίμηση του κοινού από το περασμένο έτος διάθεσης στην αγορά. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις