Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Ανανεώνεται το Subaru Forester

17/12/2020

Το facelift του Forester ετοιμάζει η Subaru, και οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως θα του δώσει πιο σκληροτράχηλη όψη. Αναμένουμε επιβεβαίωση για τη διάθεση της 1,8 turbo έκδοσης στην Ευρώπη.

Η τρέχουσα, 5η γενιά του Subaru Forester είναι ακόμα σχετικά φρέσκια στην αγορά, αφού παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια. Η εταιρεία θέλει να ανανεώσει το μοντέλο, προκειμένου να το κάνει να συμβαδίζει ακόμα περισσότερο με τα ανταγωνιστικές προτάσεις της αγοράς, και, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του πρωτότυπου αυτοκινήτου, θα κάνει αλλαγές στο εμπρός μέρος και στο πλάι του οχήματος.

Πίσω από τα καλύμματα του εμπρός πρόβολου, παρατηρούμε νέο σχήμα στη μάσκα, η οποία έχει κυψελωτή γρίλια με μεγάλα ανοίγματα, ενώ φαίνεται πως θα είναι διαιρούμενη, με χώρισμα στο κέντρο. Το καπό είναι πιο μυώδες από αυτό του τρέχοντος μοντέλου, και στο κέντρο εμπρός φέρει τη συνέχεια του πλαισίου της μάσκας, που φιλοξενεί το σήμα της εταιρείας. Το χρωμιωμένο περίγραμμα που διαθέτει το υπάρχον Forester μπροστά, ενδέχεται να μικρύνει σε διαστάσεις.



Ο σχεδιασμός των εμπρός φωτιστικών σωμάτων δείχνει να ακολουθεί μία καθοδική προς το κέντρο πορεία, αλλά αυτό ίσως είναι οφθαλμαπάτη λόγω του καμουφλάζ. Ο προφυλακτήρας φαίνεται πως είναι αρκετά ψηλότερος, τονίζοντας έτσι τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του μοντέλου, και μπορούμε να παρατηρήσουμε πως έχει στρογγυλά LED φώτα στις άκρες.
Περνώντας στο πλάι του αυτοκινήτου, βλέπουμε πως οι πλαστικές προσθήκες γύρω από τους θόλους είναι πλέον μεγαλύτερες. Αυτό θα δώσει μία πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση στο SUV της Subaru, συνδυαστικά με τον ψηλότερο εμπρός πρόβολο.

Πίσω δεν παρατηρούμε κάποιες αλλαγές. Ούτως ή άλλως, όπως αναφέραμε, το μοντέλο είναι ακόμα καινούριο και η εταιρεία θεωρεί πως δεν χρήζει οπτικής ανανέωσης στο πίσω μέρος. Για τον ίδιο λόγο, δεν έχουμε κάποια πληροφορία σχετικά με ανασχεδιασμό του εσωτερικού του νέου Subaru Forester. Ίσως δούμε μερικές αναβαθμίσεις στον τομέα της τεχνολογίας, και αλλαγές σε λεπτομέρειες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι.
Πρόσφατα η εταιρεία ανέφερε πως θα διαθέσει το SUV μοντέλο της με turbo κινητήρα 1800 κυβικών και CVT κιβώτιο. Αναμένουμε να μάθουμε αν θα έρθει αυτή η έκδοση και στην Ευρώπη.



Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση που έκανε το πρωτότυπο του νέου Subaru Forester, κι έτσι υπολογίζουμε πως είμαστε ακόμα μακριά από την παρουσίαση του νέου μοντέλου. Θεωρείται πως αυτή θα γίνει στα μέσα του 2021.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις