Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Αποκάλυψη για το υβριδικό Honda HR-V

18/2/2021

Η Honda είχε δεσμευθεί ότι θα εξηλεκτρίσει τα βασικά μοντέλα της γκάμας, κάτι που ισχύει και για να το HR-V. Πλέον έχουμε της πρώτες πληροφορίες και επίσημες εικόνες του SUV που θα έρθει Ευρώπη εντός του 2021.

Μετά το CR-V και το νέο Jazz που έχουν ήδη εξηλεκτριστεί, η Honda προχωρά στο λανσάρισμα του νέου HR-V, το οποίο για πρώτη φορά έρχεται με ηλεκτροκινητήρες από την βασική του έκδοση. Το νέο Honda HR-V e:HEV (hybrid electric vehicle) εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και στο άμεσο μέλλον θα γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι ορατό από τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, το νέο μοντέλο διαθέτει coupe αισθητική, η οποία ωστόσο δεν του αλλοιώνει την ευρυχωρία και την άνεση για την οποία φημίζεται. Μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται στην τολμηρή μάσκα, αλλά και στο μακρύτερο καπό που δημιουργεί μία πιο επιβλητική εμφάνιση, ενώ το μέγεθος των ζαντών αλουμινίου κυμαίνεται από τις 16 έως τις 18 ίντσες. Στο πίσω μέρος συναντάμε φωτιστικά σώματα που εκτίνονται σε όλο το πλάτος του coupe αμαξώματος, ενώ είναι εμφανή τα crossover στοιχεία, όπως για παράδειγμα η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι προστατευτικές επενδύσεις στο χαμηλότερο μέρος του αμαξώματος.



Περνώντας στο εσωτερικό, το σχήμα του αμαξώματος έδωσε τη δυνατότητα διαμόρφωσης μίας ευρύχωρης καμπίνας που μπορεί να φιλοξενήσει με κάθε άνεση τέσσερις ενήλικες. Εννοείται ότι η ποιότητα των υλικών καθιστά το HR-V ως ένα «premium» SUV, ενώ συνδυάζεται αρμονικά ο high-tech εξοπλισμός και η μινιμαλιστική σχεδίαση. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον τρόπο διάχυσης του αέρα από το σύστημα κλιματισμού, με τη ροή να καθοδηγείται από μοναδικούς αεραγωγούς σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό. Τέλος, για την μέγιστη πρακτικότητα, το νέο υβριδικό Honda HR-V εξοπλίζεται με τα ευέλικτα καθίσματα «Magic Seats» με δύο δυνατότητες αναδίπλωσης ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα φόρτωσης.

Το νέο ιαπωνικό compact SUV θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2021. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες σχετικά με τη γκάμα των μηχανικών μερών που θα το συνοδεύουν, συνεπώς αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις