Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε Citroen C3 Aircross Origins

Διαβάστηκε από 9271 αναγνώστες - 14/9/2020

Ένα από τα πιο άνετα και πρακτικά SUV της αγοράς, φοράει τα γιορτινά του και μας παρουσιάζει την επετειακή «Origins» έκδοση του. 100 χρόνια Citroen, αποτιμώνται ως φόρος τιμής σε αυτή τη συλλεκτική έκδοση που δίνει το κάτι παραπάνω.

Η έκδοση C3 Aircross Origins είναι διαθέσιμη με τον 1,2 λίτρων κινητήρα PureTech των 110 ίππων και με τον diesel BlueHDi κινητήρα των 100 και 120 ίππων. Δοκιμάζουμε την πρώτη και σας μεταφέρουμε όλες τις αλλαγές.

Το ήδη μοντέρνο και περιπετειώδες Citroen C3 Aircross, ποτίζεται με στοχευμένες επετειακές πινελιές και αλλάζει αρκετά όψη. Το trendy στυλ του ανεβαίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι και γίνεται πραγματικά μοναδικό, με μεγαλύτερη αισθητική διαφορά την διχρωμία οροφής – αμαξώματος. Οι αλλαγές συνεχίζονται στα επί μέρους λογότυπα «Origins» αλλά και στα ειδικά αυτοκόλλητα (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες), που κοσμούν την 3η κολώνα. Το επετειακό σύνολο «κλειδώνει» με μαύρες 17άρες ζάντες, που σου υπενθυμίζουν τον πάντα κομψό αλλά και νεανικό χαρακτήρα του.



Επετειακό το σκηνικό και στο εσωτερικό
Ο εσωτερικός διάκοσμος του C3 Aircross αποτελεί έναν από τους πιο άνετους και φωτεινούς της κατηγορίας. Με πολύ καλή συναρμογή και εργονομία, δεν ξεχνάει πως όλα πλέον κινούνται γύρω από την τεχνολογία, και γι αυτό όλα ρυθμίζονται από την κεντρική οθόνη αφής που είναι πολύ εύκολη στην χρήση και στην συνδεσιμότητα. Εδώ, οι πινελιές «Origins» εντοπίζονται στις νέες επενδύσεις καθισμάτων και στα μπρονζέ πλαίσια σε πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη και χειριστήρια κλιματισμού. Στον τομέα των χώρων, το C3 Aircross παραμένει ένα από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας του (με πίσω συρόμενα καθίσματα) την ώρα που ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 520 λτ. και επιτρέπει την άνετη μεταφορά τεράστιων αντικειμένων.



Η γνωστή χρυσή ισορροπία
Ο συγκεκριμένος 1.200άρης κινητήρας των 110 ίππων και 205 Nm ροπής, συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και τα καταφέρνει περίφημα, πετυχαίνοντας και καλές ρεπρίζ αλλά και κρατώντας την κατανάλωση στο επίπεδο των 6,8 λτ./100 χλμ.. Ιδιαιτέρως  ήσυχο για μοτέρ τριών κυλίνδρων και με αρκετό νεύρο, καταφέρνει το 0-100 σε 10.2 δευτ., ενώ η τελική ξεπερνά τα 185χλμ./ώρα. για ένα σύνολο που θα σου δώσει αρκετή άνεση για προσπεράσεις ακόμα και φορτωμένο.



Ανεση, σιγουριά και φυσικά ησυχία
Η φιλοσοφία, άνεση πάνω από όλα είναι και εδώ έμπρακτη. Υψηλή θέση οδήγησης, πολύ καλά καθίσματα, και αναρτήσεις που θα φιλτράρουν εξαιρετικά κάθε ανωμαλία του δρόμου. Στον δρόμο το κράτημα είναι απόλυτα σεβαστό και παρόλο που καταλαβαίνει κανείς το αυξημένο κέντρο βάρους έναντι π.χ. ενός C3 η αίσθηση που εισπράττει είναι ότι μπορεί να πιέσει αρκετά το όχημα. Συγκρατημένες κλίσεις, υποστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα και σπάνια παρέμβαση του ESP,  λύνουν τα χέρια του οδηγού. Οι εξορμήσεις σε χωμάτινα μονοπάτια είναι μέσα στο μενού του C3 Aircross εάν αναζητάτε μία light περιπέτεια.
 
Συμπέρασμα
Η Citroen γιορτάζει εμφατικά τα 100 της χρόνια και η έκδοση Citroen C3 Aircross «Origins» είναι το επετειακό τρόπαιο. Με μικρές αλλά σωστές πινελιές, καταφέρνει να παντρέψει την εορταστική ατμόσφαιρα με την γνωστή πρακτικότητα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις