Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινητήρας: Με επιδόσεις GTi
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρας: Με επιδόσεις GTi

Διαβάστηκε από 14830 αναγνώστες - 16/11/2021

Το Plug-In υβριδικό VW Tiguan διαφέρει ως προς την ισχύ από τα αντίστοιχα μοντέλα του ομίλου, αφού η συνδυαστική ισχύς αντί για τους 204 ίππους είναι αυξημένη στους 245. Το Tiguan eHybrid κρύβει κάτω από το καπό του έναν τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.395 κ.εκ., ο οποίος συνδυαστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 245 ίππους και 400 Nm ροπής. Κάπως έτσι, τα  0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 7,1 δλ., επίδοση εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι το βάρος ξεπερνά οριακά τα 1.800 κιλά. Όσον αφορά στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το Tiguan πετυχαίνει μία αυτονομία της τάξης των 49 χλμ., ενώ για τα πρώτα 100 χλμ. η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει 1,8 λτ./100 χλμ. αν είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία. Μιας και αναφερθήκαμε στη φόρτιση, η μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh είναι σε θέση να φορτιστεί πλήρως μέσα σε 3 ώρες και 40 λεπτά. Τέλος, η κίνηση περνά αποκλειστικά στον εμπρός άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Κοινοποίησέ το »


Στο δρόμο: Στιβαρότητα που το κάνει να ξεχωρίζει
Μπορεί το αυξημένο βάρος του να λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την δυναμική συμπεριφορά, αλλά το Plug-In υβριδικό VW Tiguan καταφέρνει με έναν εξαιρετικό τρόπο να κινείται σε αστικό περιβάλλον και στον αυτοκινητόδρομο. Στην πρώτη περίπτωση, οι ζάντες 19 ιντσών και η σχετικά σφικτή ανάρτηση δε θα δημιουργήσουν κάποιο παράπονο, αλλά εκτός πόλης θα δημιουργούν μία αίσθηση κορυφαίας στιβαρότητας. Σε αυτό συμβάλλει και το τιμόνι που παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση στον οδηγό. Τα φρένα είναι ισχυρά, όπως επιβάλλεται σε ένα αυτοκίνητο 245 ίππων, αλλά ταυτόχρονα απέδειξαν ότι αντέχουν στην παρατεταμένη χρήση παρά το αυξημένο βάρος.



Η τιμή του νέου VW Tiguan eHybrid DSG R-Line ξεκινά από τα 41.550 ευρώ σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία. Ασφαλώς, για την συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει απαλλαγή πληρωμής τελών κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται μόλις στα 41 γρ./χλμ.

Συμπέρασμα

Τα C-SUV διακρίνονται για τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα τους και το VW Tiguan δεν αποτελεί εξαίρεση. Πλέον στην εξίσωση προστίθεται η Plug-In υβριδική έκδοση εκτοξεύοντας επιδόσεις και οικονομία, με την τιμή να παραμένει σε άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο.

ή πηγαίνετε κατευθείαν στη σελίδα που σας ενδιαφέρει

Κοινοποίησέ το »