Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan LEAF: Καίει μόλις 1,5 ευρώ ανά 100 χλμ.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan LEAF: Καίει μόλις 1,5 ευρώ ανά 100 χλμ.

15/12/2021

Το Nissan LEAF  έχει χαράξει τη δική του πορεία στο κόσμο της ηλεκτροκίνησης! Στην έκδοση με τους 217 ίππους και την μπαταρία 62kWh αποδεικνύει ότι επιδόσεις και αυτονομία μπορούν να πάνε μαζί.

Το Nissan LEAF είναι ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που ήρθαν στη χώρα μας και η παγκόσμια επιτυχία του είναι ήδη δεδομένη. Απόδειξη οι πωλήσεις του, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τα 500.000 αντίτυπα, καθιστώντας το ιαπωνικό μοντέλο ως ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά της αγοράς. Η εμπορική του πορεία ξεκίνησε με την «μικρή» έκδοση, ενώ πλέον προσφέρεται και σε μία μεγαλύτερη, η οποία βρέθηκε στα χέρια μας και έφτασε η στιγμή να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Αρχικά, η εξωτερική σχεδίαση παραμένει ως έχει, με τη γνωστή μάσκα «V-Motion» να συνοδεύεται από μπλε λεπτομέρειας στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Το μήκος του αμαξώματος «φλερτάρει» με τα 4,5 μέτρα και οι σχεδιαστές της Nissan έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της αεροδυναμικής αντίστασης σε χαμηλό επίπεδο, με τον συντελεστή να είναι μόλις Cd: 0,28. Πέρα από την όμορφη διχρωμία του αμαξώματος, καλαίσθητο είναι και το πίσω μέρος, με τη διακριτική αεροτομή και τον διαχύτη να δίνουν μία «sportive» νότα στο ηλεκτρικό LEAF e+.



Η καμπίνα του «μεγάλου» Nissan LEAF παραμένει ως έχει, χωρίς να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά, με τη συνολική ποιότητα του εσωτερικού να μην αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μία οθόνη αφής 8 ιντσών για ενημέρωση και ψυχαγωγία, ενώ πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού LEAF συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων. Πέρα από τις απαραίτητες για τον οδηγό πληροφορίες, απεικονίζει με ευανάγνωστα γραφικά πότε καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια και πότε φορτίζεται η μπαταρία λόγω ανάκτησης. Περνάμε στους χώρους, όπου το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ανταγωνίζεται τα συμβατικά μικρομεσαία της αγοράς και είναι σε θέση να φιλοξενήσει με κάθε άνεση έως 4 ενήλικες επιβάτες. Όσον αφορά στους χώρους αποσκευών, ο συνολικός όγκος, χωρίς την ύπαρξη της εταζέρας, διαμορφώνεται στα 435 λτ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε