5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Nissan LEAF των 217 ίππων

Διαβάστηκε από 1378 αναγνώστες - 8/1/2021

Το Nissan LEAF είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς. Αυτή τη φορά δοκιμάζουμε την ισχυρότερη έκδοση των 217 ίππων με τη μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh. Ποια είναι η πραγματική αυτονομία;

 
 

Τράκαρες; Επισκεύασε το οικονομικά εδώ

Το Nissan LEAF είναι ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που ήρθαν στη χώρα μας και η παγκόσμια επιτυχία του είναι ήδη δεδομένη. Απόδειξη οι πωλήσεις του, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τα 500.000 αντίτυπα, καθιστώντας το ιαπωνικό μοντέλο ως ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά της αγοράς. Η εμπορική του πορεία ξεκίνησε με την «μικρή» έκδοση, ενώ πλέον προσφέρεται και σε μία μεγαλύτερη, η οποία βρέθηκε στα χέρια μας και έφτασε η στιγμή να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Αρχικά, η εξωτερική σχεδίαση παραμένει ως έχει, με τη γνωστή μάσκα «V-Motion» να συνοδεύεται από μπλε λεπτομέρειας στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Το μήκος του αμαξώματος «φλερτάρει» με τα 4,5 μέτρα και οι σχεδιαστές της Nissan έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της αεροδυναμικής αντίστασης σε χαμηλό επίπεδο, με τον συντελεστή να είναι μόλις Cd: 0,28. Πέρα από την όμορφη διχρωμία του αμαξώματος, καλαίσθητο είναι και το πίσω μέρος, με τη διακριτική αεροτομή και τον διαχύτη να δίνουν μία «sportive» νότα στο ηλεκτρικό LEAF e+.Η καμπίνα του «μεγάλου» Nissan LEAF παραμένει ως έχει, χωρίς να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά, με τη συνολική ποιότητα του εσωτερικού να μην αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μία οθόνη αφής 8 ιντσών για ενημέρωση και ψυχαγωγία, ενώ πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού LEAF συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων. Πέρα από τις απαραίτητες για τον οδηγό πληροφορίες, απεικονίζει με ευανάγνωστα γραφικά πότε καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια και πότε φορτίζεται η μπαταρία λόγω ανάκτησης. Περνάμε στους χώρους, όπου το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ανταγωνίζεται τα συμβατικά μικρομεσαία της αγοράς και είναι σε θέση να φιλοξενήσει με κάθε άνεση έως 4 ενήλικες επιβάτες. Όσον αφορά στους χώρους αποσκευών, ο συνολικός όγκος, χωρίς την ύπαρξη της εταζέρας, διαμορφώνεται στα 435 λτ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει