7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το νέο Opel Crossland των 120 ίππων

Διαβάστηκε από 33394 αναγνώστες - 28/2/2021

Το Opel Crossland ανανεώθηκε, προσαρμόστηκε στη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Opel Visor» και έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Η πρώτη μας επαφή μαζί του έγινε στην έκδοση πετρελαίου των 120 ίππων, η οποία συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

 
 

Ανταλλακτικά με όφελος ως και 35%

Στην αναβάθμιση του Opel Crossland προχώρησε πρόσφατα η γερμανική φίρμα, με το μικρό SUV να χάνει το γράμμα «X» από το όνομά του, αλλά όχι τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.  Η νέα γενιά υιοθετεί πλέον μία πιο σύγχρονη εμφάνιση και εξακολουθεί να δίνει έμφαση στην πρακτικότητα. Η πρώτη μας επαφή με το Opel Crossland έγινε στην αυτόματη έκδοση πετρελαίου, η οποία συνδυάζει οικονομικές μετακινήσεις και ξεκούραστη οδήγηση.

Εξωτερικά, το σημαντικότερο στοιχείο του Opel Crossland είναι η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opel Visor», το ντεμπούτο της οποίας έγινε με την αποκάλυψη του Mokka. Το εμπρός τμήμα είναι ριζικά διαφοροποιημένο και ενιαίο, με τη μάσκα να ενσωματώνει τους προβολείς ομίχλης και να φέρει όμορφες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ανασχεδιασμένα είναι και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED εμπρός και πίσω, ενώ τόσο το καπό όσο και το πλαϊνό τμήμα χαρακτηρίζονται από τις έντονες νευρώσεις. Το αμάξωμα ξεπερνά οριακά σε μήκος τα 4,2 μέτρα και προστέθηκαν νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ των 16 και 17 ιντσών. Η εξωτερική σχεδίαση ολοκληρώνεται με τα crossover στοιχεία που δεν είναι άλλα από τις προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις ράγες οροφής.Εσωτερικό: Πρακτικότητα στο ζενίθ
Περνάμε στο εσωτερικό του νέου Opel Crossland, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους «έξυπνους» χώρους, τον πολυμορφικό χαρακτήρα, αλλά και την σύγχρονη τεχνολογία. Οι πλαστικές επενδύσεις είναι μαλακές στο επάνω μέρος του ταμπλό, ενώ στο κέντρο συναντάμε μία ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 8 ιντσών «Multimedia Navi Pro» για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών. Μέσω αυτής επιτυγχάνεται συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, ενώ δεν απουσιάζει το σύστημα πλοήγησης και η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα «LIVE Navigation» με ζωντανή ενημέρωση της κίνησης. Ασφαλώς δεν απουσιάζει το σύστημα ασύρματης φόρτισης, αλλά και υπηρεσίες ασφαλείας όπως η κλήση έκτακτης ανάγκης.

Οι χώροι που προσφέρει το νέο SUV της Opel είναι άκρως ικανοποιητικοί και προσφέρουν κορυφαία ευελιξία, ενώ υπάρχει μία πληθώρα θηκών για μικροαντικείμενα. Ενδεικτικά, τα πίσω καθίσματα είναι ανεξάρτητα και συρόμενα, με την διαιρούμενη διάταξη 60/40 να δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών. Όσο για τον χώρο αποσκευών, με τα καθίσματα σε όρθια θέση κυμαίνεται από τα 410 έως τα 520 λτ. ανάλογα με τη θέση της πίσω σειράς που μετακινείται κατά 150 χλστ. Σε περίπτωση που οι ανάγκες φόρτωσης είναι αυξημένες, η πλήρης αναδίπλωση της δεύτερης σειράς καθισμάτων εκτοξεύει την χωρητικότητα στα 1.255 λτ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει