Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Aixam Minauto: Επανάσταση στη μικροκινητικότητα
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Aixam Minauto: Επανάσταση στη μικροκινητικότητα

Διαβάστηκε από 17223 αναγνώστες - 31/8/2023

Είναι μικρό, γαλλικό, οδηγείται ακόμα κι από 16χρονους και καίει πετρέλαιο. Αυτό είναι το Aixam Minauto που ήρθε για να προσφέρει μια διαφορετική πρόταση στις εντός πόλεις μετακινήσεις, κλείνοντας το μάτι σε όσους δεν έχουν διάθεση... να τραβάνε μπαλαντέζες.

Καίει μόλις 3,1 λτ/100 χλμ!

Η καθαρόαιμη γαλλική Aixam, η νο1 σε πωλήσεις τετράκυκλων οχημάτων L6 στην Ευρώπη,  δεν είναι ακόμη μια εταιρεία που εμφανίστηκε μέσα στην φρενίτιδα της ηλεκτροκίνησης, αλλά έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια της από το 1983, παρουσιάζοντας μοντέλα που σαν στόχο είχαν την ευέλικτη και οικονομική μετακίνηση κυρίως εντός αστικού ιστού, ενώ μέσω της θυγατρικής «Μega» λάνσαρε ακόμα και supercars όπως το Track και το Monte-Carlo. Πλέον στη γκάμα της υπάρχει μια ολοκληρωμένη οικογένεια microcars που σαν στόχο έχουν ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον, απευθυνόμενα σε όλους τους οδηγούς και για κάθε δραστηριότητά τους , αλλά και σε άτομα που χρειάζονται τρόπο μετακίνησης χωρίς να υποχρεούνται  να περάσουν τις εξετάσεις οδήγησης αυτοκινήτου.

Επίσης μπορούν να οδηγηθούν ακόμα και από 16χρόνους, δίνοντας τους μια πρώτη εικόνα από τους δρόμους πριν περάσουν σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο και προσφέροντας τους πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια κι άνεση από ότι ένα δίκυκλο. Στα χέρια μας βρέθηκε το Aixam Minauto, που ναι μεν έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός microcar, όπως ευελιξία κι ευχρηστία, αλλά ταυτόχρονα δεν δεσμεύεται από ηλεκτρικές αυτονομίες, αφού γεμίζει με πετρέλαιο και μπορεί να βγάλει πάνω από 500 χλμ πριν επισκεφτεί ξανά το πρατήριο καυσίμου.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε