Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
DS4: Σπέρνει το φόβο στην premium κατηγορία
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

DS4: Σπέρνει το φόβο στην premium κατηγορία

Διαβάστηκε από 12038 αναγνώστες - 13/8/2022

Το DS4 μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των premium crossover κι έρχεται να ξεβολέψει και να πιέσει στα όρια τους αντιπάλους του, χαλώντας τους την ηρεμία και τη σιγουριά στην πίτα των πωλήσεων. Δοκιμάζουμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση με τους 130 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

DS4: Ένα γαλλικό premium crossover με χαρακτήρα

Τελικά η επιλογή της DS να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την «μαμά» Citroen το 2015 φαίνεται ότι ήταν μια σοφή επιλογή, μιας και οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν αισθητά. Το όνομα της που σημαίνει Διαφορετικό Πνεύμα (Different Spirit ) και Ξεχωριστή Σειρά (Distinctive Series ) αποτυπώνεται και στα μοντέλα της, τα οποία είναι εντελώς ξεχωριστά κι ιδιαίτερα αισθητικά, ενώ ταυτόχρονα «σφύζουν» από πολυτέλεια και τεχνολογία. Μετά από αρκετή αναμονή, πάτησε τις ρόδες του στη χώρα μας το ανανεωμένο δημιούργημα της εταιρίας, DS4, που ήρθε να κλείσει το κενό μεταξύ DS3 και DS7, στοιχειώνοντας ταυτόχρονα τα όνειρα BMW και AUDI στην κατηγορία των premium crossover.



Το μοντέλο είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες βενζίνης ( 130, 180 και 225 ίππων), με το Plug-In υβριδικό σύστημα Ε-Tense 225 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 130 ίππων, τον οποίο φορούσε το αυτοκίνητο δοκιμής μας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχεδίαση που δεν περνά απαρατήρητη

Το DS4 πατάει πάνω στη σχεδιαστική γλώσσα του πρωτότυπου DS Aero Sport Lounge και προκαλεί με τις έντονες επιφάνειες του και τις πρωτοφανείς αναλογίες του, που συνθέτουν ένα ιντρικαδόρικο παρουσιαστικό. Τα στενά φωτιστικά σώματα DS MATRIX LED VISION, τύπου διαμάντι, με τα κάθετα φώτα ημέρας DS Wing που διατρέχουν όλο το ύψος του προφυλακτήρα  και τη μεγάλη μάσκα συγκροτούν την μπροστινή εικόνα του αυτοκινήτου, που συμπληρώνεται από το πλατύ καπό με τα 3 τονισμένα νεύρα. Το προφίλ του αυτοκινήτου είναι άκρως αεροδυναμικό με τις τεράστιες ζάντες να γεμίζουν τους θόλους, καθιστώντας το μοντέλο ακόμα πιο εντυπωσιακό. Η κεκλισμένη οροφή κάνει πιο ιδιαίτερο το design του αυτοκινήτου, δίνοντας του μια coupe αισθητική και επιτρέποντας την μετάβαση  στο πίσω μέρος να είναι πιο ομαλή, όπου ξεχωρίζουν τα διαιρούμενα σκαλιστά φώτα, επίσης τύπου διαμάντι, μαζί με τις απολήξεις της εξάτμισης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε