Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Εντυπωσιακή μάσκα και κινητήρας στη νέα BMW M4 Convertible

14/10/2020

Η νέα BMW M4 Convertible έρχεται για να κερδίσει τους λάτρεις της πολυτελούς και δυναμικής οδήγησης, με την εντυπωσιακή μάσκα στην πρόσοψη και τον ισχυρό κινητήρα να δεσπόζουν στις εικόνες που κυκλοφόρησαν.

Το μοντέλο BMW M4 Convertible, μία έκδοση κάμπριο του πρωτότυπου BMW 4, δεν θα μπορούσε να διαφέρει σημαντικά στην εξωτερική εμφάνιση σε σχέση με το μητρικό αυτοκίνητο. Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν το BMW M4 Convertible κάνει βόλτες στην πίστα του Nürburgring διατηρώντας την επιβλητική μάσκα στον πρόβολό του. Ο κοινός σχεδιασμός στο εξωτερικό του αμαξώματος των M4 Coupe και 4 Series Convertible, εξάλλου, δίνει μία σαφή εικόνα για την αρχιτεκτονική της ανοικτής οροφής, συνεπώς δεν μας προκάλεσε έκπληξη η συγκεκριμένη επιλογή.

Κατά καιρούς, τα κάμπριο αυτοκίνητα έχουν δεχθεί έντονη κριτική όσον αφορά την απόδοσή τους. Η BMW θέλησε να διατηρήσει στον υψηλότερο βαθμό την ποιότητα στην κίνηση του οχήματος συγκριτικά με τα κλειστά αυτοκίνητα και για τον λόγο αυτό η BMW M4 Convertible θα «μοιράζεται» κατά πάσα πιθανότητα τον ίδιο κινητήρα με το Coupe. Ειδικότερα, θα εξοπλιστεί με twin turbo κινητήρα ιπποδύναμης 473 άλογα με 550 Nm ροπής. Αναβαθμισμένη ιπποδύναμη κατά 30 άλογα και ροπή κατά 98 Nm προσδίδει στο τετρακίνητο BMW η Competition version χάρη στο έξυπνο σύστημα xDrive που διαθέτει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Οι πιο «ντελικάτοι» που θέλουν να φτάσουν την BMW στα όριά της, μπορούν να στείλουν αποκλειστικά την ισχύ στους πίσω τροχούς, ωστόσο πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων της «απλής» έκδοσης και την Competition version με το αυτόματο σασμάν.

Τα κοινά ποιοτικά στοιχεία στην απόδοση των μοντέλων της BMW, πάντως, δεν συσχετίζονται απαραίτητα και σε επίπεδο κόστους. Από την μία πλευρά το M4 Coupe ξεκινά στα 61.157 ευρώ και η Competition έκδοση προσθέτει επιπλέον 2.470 ευρώ. Αντίστοιχα, η BMW M440i xDrive Convertible κοστίζει 56.214 ευρώ, αποτελούμενη από έναν τούρμπο 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και mild-hybrid, για συνολική απόδοση 382 άλογα και 500 Nm ροπής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις