Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέα, επίσημα στοιχεία για το Hyundai Ioniq 5!

24/12/2020

Το Hyundai Ioniq θα μπορεί να φορτίσει μέχρι και το 80% μέσα σε 15 λεπτά, θα έχει ηλιακά panel στην οροφή αλλά και 313 άλογα. Η προπαραγγελία του μοντέλου ξεκίνησε ήδη στην Αυστρία.

Η Hyundai Αυστρίας ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το αναμενόμενο Ioniq 5 μοντέλο της, με δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Η δημοσίευση διεγράφη, κάτι που σημαίνει πως η ανακοίνωση έγινε νωρίτερα κατά λάθος, παρόλα αυτά έχουμε τα στοιχεία για το αυτοκίνητο.

Το ηλεκτρικό όχημα θα έχει κινητήρα απόδοσης 313 ίππων, και η αυτονομία του μοντέλου θα αγγίζει τα 450km σε κύκλο WLTP. Εκτός αυτού, το Hyundai Ioniq 5 θα χρειάζεται 5,2 δευτερόλεπτα για το χρόνο 0-100km/h
Όπως καταλαβαίνουμε, το νέο κορεάτικο EV θα είναι γρήγορο. Επίσης γρήγορη θα είναι και η φόρτιση της μπαταρίας, αφού θα μπορεί να φτάσει από το 20% στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 15 λεπτά, χρησιμοποιώντας έναν ταχυφορτιστή 800V. Ακόμα, το όχημα θα διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφή, προκειμένου να μπορεί να φορτίζει και από τον ήλιο.

Η ιστοσελίδα ανέφερε και τις συνολικές διαστάσεις του αυτοκινήτου, το οποίο θα έχει μήκος 4,64m, πλάτος 1,89m και ύψος 1,6m. Χωροταξικά, το Hyundai Ioniq 5 θα τοποθετείται μεταξύ του Santa Fe και του Kona, ενώ θα έχει περίπου το ίδιο ύψος με το δεύτερο μοντέλο.



Το site είχε επίσης λεπτομέρειες όσον αφορά την παραγγελία του επερχόμενου Hyundai. Οι πρώτες κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την Αυστρία, θα συνεχίζονται έως τις 31 Ιανουαρίου του 2021 και αφορούν τις συλλεκτικές «First Edition» εκδόσεις του Ioniq, οι οποίες θα είναι περιορισμένες σε 150 οχήματα. Έπειτα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το χρώμα του νέου τους αυτοκινήτου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, όπου θα γίνει και η τελική παραγγελία. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πρώτα Hyundai Ioniq 5 θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στους νέους, Αυστριακούς κατόχους τους στο διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου του 2021.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στο concept 45 της Hyundai, και θα χρησιμοποιεί την νέα ηλεκτρική E-GMP πλατφόρμα της εταιρείας. Σύμφωνα με αναφορές, το αυτοκίνητο θα μπορεί να αποτελέσει και πηγή ενέργειας για εξωτερικές συσκευές, και να παράγει επαρκές ρεύμα για την 24ωρη λειτουργία ενός μεσαίου οικιακού Air Condition και μιας τηλεόρασης 55 ιντσών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις