Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Επίσημες πληροφορίες για τον αντικαταστάτη του Toyota Aygo

4/3/2021

Το νέο Toyota πόλης θα χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσεως, προκειμένου να έχει προσιτή, ανταγωνιστική τιμή στην αγορά. Η πλατφόρμα θα είναι ίδια με αυτή του Yaris, ενώ ενδέχεται να αλλάξει η ονομασία του.

Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα πως ο αντικαταστάτης του νέου Aygo, ο οποίος δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας έτσι τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης θα μοιράζεται την πλατφόρμα GA-B με τα μεγαλύτερα Yaris και Yaris Cross, και η συνδυαστική παραγωγή των 3 μοντέλων θα ξεπερνά τις 500.000 μονάδες ετησίως.

Έχοντας σκοπό να κρατήσει το κόστος απόκτησης του νέου οχήματος σε χαμηλά επίπεδα, προκειμένου αυτό να είναι προσιτό, η Toyota δήλωσε επίσημα πως ο κινητήρας που θα χρησιμοποιείται θα είναι συμβατικός, εσωτερικής καύσεως. Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο και κάποιας υβριδικής έκδοσης στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι για αυτό.



Σύμφωνα με τον Ιαπωνικό κολοσσό, «η επιλογή μηχανικού συνόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα μοντέλα που συνεχίζουν να κυριαρχούν στην mini κατηγορία διαθέτουν θερμικούς κινητήρες, κάτι που δίνει έμφαση στο γεγονός πως το κόστος παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας. Οι προοπτικές της αγοράς βλέπουν πως θα συνεχιστεί αυτό, με την οικονομική προσιτότητα να παραμένει ένα κυρίαρχο κριτήριο για τους πελάτες». Όσον αφορά τη χρήση της πλατφόρμας GA-B, η εταιρεία ανέφερε πως αυτή θα έχει «οφέλη στην ποιότητα κύλισης, το χειρισμό, την ασφάλεια και το σχεδιασμό».



Η Toyota δεν έκανε αναφορά της λέξης «Aygo» για το νέο της αυτοκίνητο, κάτι που δηλώνει πως ίσως χρησιμοποιηθεί διαφορετική ονομασία. Όπως έχουμε δει από τις φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου που δοκιμάζεται, το επερχόμενο όχημα εξακολουθεί να είναι hatchback, ενώ οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μεγαλύτερες. Οι σχεδιαστικές γραμμές, φαίνονται εμπνευσμένες από αυτές του Yaris.



Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει αναφέρει κάποιο πλάνο, το γεγονός πως τα πρωτότυπα δοκιμής φέρουν αμάξωμα και εξαρτήματα παραγωγής (όπως τα φανάρια, τα οποία στα αρχικά στάδια εξέλιξης είναι συνήθως προσωρινά), αναμένουμε να δούμε την πρεμιέρα του νέου μοντέλου στο τέλος του έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2022.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις