Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Επίσημη αποκάλυψη για την ηλεκτρική Mercedes EQB

19/4/2021

Ακόμα πιο πλήρης γίνεται η γκάμα των ηλεκτρικών SUV της Mercedes με την έλευση της EQB, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στις EQA και EQC. Το 7θέσιο μοντέλο θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση 279 ίππων, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει σχεδόν τα 500 χλμ.

Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων και λίγο μετά την αποκάλυψη της EQS, της ηλεκτρικής λιμουζίνας, έρχεται η ώρα της EQB. Με αυτό το μοντέλο, οι επιλογές των ηλεκτρικών SUV αυξάνονται σημαντικά και η γερμανική φίρμα θα προσφέρει και τετρακίνητη έκδοση.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο που βασίζεται ουσιαστικά στην GLB αγγίζει σχεδόν τα 4,7 μέτρα είναι άκρως αεροδυναμικό, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,28 Cd. Τα φωτιστικά σώματα ενώνονται τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, ενώ οι ζάντες μεγέθους έως 20 ίντσες φέρουν νέα σχεδιαστικά μοτίβα. Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ότι το άνω μέρος του πίσω τμήματος είναι αρκετά τετραγωνισμένο σε κάποιες φωτογραφίες και αυτό συμβαίνει διότι είναι εφικτή η τοποθέτηση και τρίτης σειράς καθισμάτων.



Κάπως έτσι φτάνουμε στο εσωτερικό, εκεί όπου «πρωταγωνιστεί» το ΜΒUX σύστημα infotainment και οι δύο ενωμένες οθόνες, με την αριστερή να κατέχει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και τη δεξιά της οθόνης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όπως ήδη αναφέραμε, υπάρχει η 5θέσια έκδοση, στην οποία ο διαθέσιμος όγκος αποσκευών αγγίζει τα 495 έως 1.710 λτ. και η 7θέσια, όπου με την τελευταία σειρά σε αναδιπλωμένη επιτυγχάνεται χωρητικότητα 465 έως 1.620 λτ.



Η νέα Mercedes EQB θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη να φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων και 375 Nm ροπής (EQB 250). Η δεύτερη και ισχυρότερη θα είναι τετρακίνητη και η ισχύς θα αυξάνεται στους 279 ίππους, ενώ διαφοροποίηση θα υπάρχει και σε επίπεδο αυτονομίας. Πιο συγκεκριμένα, από τα 419 χλμ. αυτονομίας υπάρχει μία αύξηση στα 478 στην τετρακίνητη έκδοση, αλλά σε κάθε περίπτωση η φόρτιση από το 10 στο 80% θα έρχεται σε μόλις 30 λεπτά.

Στο μέλλον θα υπάρξουν περισσότερες εκδόσεις της νέας Mercedes EQB, ενώ το ντεμπούτο στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις