Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Επίσημο: Το 2022 η «πρεμιέρα» της Alfa Romeo Tonale PHEV

15/7/2021

Και σε Plug-in hybrid μηχανικό σύνολο θα λανσαριστεί η νέα Alfa Romeo Tonale, με τον Όμιλο Stellantis να επιβεβαιώνει την έλευση «εξηλεκτρισμένης» έκδοσης για το 2022.

Αρχικά υπήρξε σαν φημολογία. Τον περασμένο Απρίλιο πρωτοακούσαμε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, να γνωστοποιεί την πρόθεση της ιταλικής μάρκας να λανσάρει και μία PHEV έκδοση για το προσεχές compact SUV Alfa Romeo Tonale. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, αναμενόταν και η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Plug-in hybrid μοντέλου ούτως ώστε να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο άρτιο τεχνικά. Πλέον, ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθεί η παραπάνω είδηση και από επίσημα χείλη. Σε συνάντηση κορυφαίων στελεχών της εταιρείας αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής της «εξηλεκτρισμένης» έκδοσης Tonale η οποία θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Vico στην περιοχή Pomigliano d'Arco της Ιταλίας. Κεντρικό μότο της Alfa Romeo θα παραμείνει το «ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς», κάτι που ειδικά στην περίπτωση της PHEV Tonale είναι προαπαιτούμενο καθώς μιλάμε για το πρώτο Plug-in υβριδικό στην ιστορία των Ιταλών.

Το Tonale Concept ξεχωρίζει σχεδιαστικά για τα ρετρό στοιχεία του που θυμίζουν προηγούμενα μοντέλα Alfa Romeo.

Το Tonale Concept ξεχωρίζει σχεδιαστικά για τα ρετρό στοιχεία του που θυμίζουν προηγούμενα μοντέλα Alfa Romeo.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Κάνοντας ένα γρήγορο refresh για το νέο compact SUV, γνωρίζουμε πως θα είναι μία κατηγορία κάτω από το Alfa Romeo Stelvio. Κατά πάσα πιθανότητα θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα του Jeep Compass και την ανάλογη PHEV τεχνολογία «4xe». Ενδεικτικά, το Compass προσφέρεται με 190 και 240 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 49 χιλιομέτρων, αλλά στην Tonale ενδεχομένως η απόδοση να είναι μεγαλύτερη.
 
Ρετρό σχεδιασμός, φουτουριστικό εσωτερικό
Σε επίπεδο design, η νέα Alfa Romeo Tonale θα εμπνέεται αρκετά από το Tonale Concept που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Πιο συγκεκριμένα, αν βασιστεί στο πρωτότυπο, το νέο μικρό SUV θα έχει ορισμένα ρετρό χαρακτηριστικά που θα θυμίζουν προηγούμενα μοντέλα της φίρμας. Επιπλέον, ο πρόβολος θα έχει την γραμμή «Τribulo» ενώ η «Scudetto» γρίλια θα προσδίδει τον απαραίτητο δυναμισμό. Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου compact SUV ξεχωρίζει για τον λιτό αλλά φουτουριστικό του διάκοσμο, πάντοτε με βάση στο Tonale Concept.
 

Δύο ψηφιακές οθόνες, ένας πίνακας οργάνων και μία οθόνη για το σύστημα infotainment δεσπόζουν στο φουτουριστικό εσωτερικού του concept compact SUV.

Δύο ψηφιακές οθόνες, ένας πίνακας οργάνων και μία οθόνη για το σύστημα infotainment δεσπόζουν στο φουτουριστικό εσωτερικού του concept compact SUV.

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας Alfa Romeo Tonale θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ενώ θα φτάσει στην ευρωπαϊκές αγορές σε έναν χρόνο από τώρα, τον Ιούνιο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε