Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έρχεται το μεγάλο ηλεκτρικό SUV, VW ID.8

15/7/2021

Τον ερχομό ενός νέου μεγάλου ηλεκτρικού SUV, του ID.8 γνωστοποίησε... κατά λάθος (;) η Volkswagen στο πλαίσιο και της παρουσίασης της νέα στρατηγικής του VW Group. Αντικαθιστά το Passat το SUV ID.6.

Το VW Group αναπροσαρμόζει το οργανόγραμμά του μέχρι τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας. Υιοθετώντας την πολιτική «New Auto- Mobility for Generations to Come» ο γερμανικός Όμιλος θα αλλάξει φιλοσοφία εστιάζοντας σε τρεις πυλώνες (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτόνομη οδήγηση και υπηρεσίες λογισμικού). Ο CEO της εταιρείας, Herbert Diess, παρουσίασε την νέα στρατηγική της εταιρείας και μέσω του λογαριασμού του στο LinkedIn, στον οποίο σε μία συγκεκριμένη σελίδα (10η) του λόγου του προαναγγέλλει και το λανσάρισμα ενός νέου μεγάλου ηλεκτρικού SUV! Ουσιαστικά μιλάμε για το ID.8, το μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας ID το οποίο είναι στο μέγεθος του αντίστοιχου VW Atlas το οποίο πωλείται στις αγορές Βόρειας Αμερικής και Κίνας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Επειδή δεν αντλήσαμε περισσότερο πληροφορίες η μονή πηγή «ενημέρωσης» για το νέο VW ID.8 είναι το επταθέσιο μεγάλο SAC (Sports Activity Coupe) VW Atlas. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μήκος πάνω από 5 μέτρα, τρεις σειρές θέσεων και μεταξόνιο λίγο κάτω από τρία μέτρα (2,98μ.). Μάλιστα, παρά το ότι έχει ίδιες περίπου διαστάσεις με το Touareg στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB την οποία βλέπουμε και στο VW Golf. Σε κάθε περίπτωση, το ID.8 θα έχει άλλη πλατφόρμα, την MEB, στην οποία θα βασίζονται όλα τα νέα μοντέλα του Ομίλου μέχρι το λανσάρισμα της νέας SSP (από το 2026 και μετά).

Στα πρότυπα του νέου VW Atlas θα βασιστεί το νέο ηλεκτρικό ID.8.

Στα πρότυπα του νέου VW Atlas θα βασιστεί το νέο ηλεκτρικό ID.8.

 
Αντικαθιστά το Passat το νέο ID.6
Μία εξίσου ενδιαφέρουσα εξέλιξη που προέκυψε αφορούσε το νέο ID.6. Το αμιγώς ηλεκτρικό αναμένεται να αντικαταστήσει το Passat ως ένα αυτοκίνητο με τρεις σειρές καθισμάτων, μεγαλύτερου μεγέθους από το ID.4. Εφόσον, βέβαια, επιβεβαιωθεί η παραπάνω προοπτική, η μένει ασαφές το τι θα συμβεί με το πρωτότυπο ID Vizzion. Για το συγκεκριμένο project ξέραμε ότι θα παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής sedan και wagon αμαξώματος ως το 2023, έχοντας αυτονομία 700 χιλιομέτρων.
 
Ενδεχομένως η στροφή της αγοράς προς τα SUV να επηρεάζει και τις σκέψεις αντικατάστασης του Passat. Το ID Vizzion πιθανώς να λανσαριστεί μόνο στην Ευρώπη ενώ το crossover ID.6 να είναι παγκόσμιας κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση, η Volkswagen συνεχίζει τις πρωτοβουλίες «εξηλεκτρισμού» με απώτερο στόχο το 2025 να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προμηθευτών e-cars.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε