Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Ετοιμάζονται τα νέα Ηyundai Santa Cruz και Genesis GV70

15/12/2020

Με 281 άλογα, το Hyundai Santa Cruz είναι το νέο pick-up μοντέλο της εταιρείας που θα έρθει αντιμέτωπο με οχήματα όπως το Ford Ranger, και θα συνδυάζει εμφάνιση SUV με μεγάλη ευελιξία χάρη στην ανοιχτή καρότσα. Δίπλα του εμφανίστηκε και το πολυτελές crossover Genesis GV70.

Η Hyundai προχωρά με την εξέλιξη του Santa Cruz, του pick-up μοντέλου που βασίζεται στο concept car της εταιρείας του 2015. Μπορούμε να πούμε πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αφού δοκιμάζεται το πρωτότυπό του στο δρόμο.

Το καμουφλαρισμένο όχημα που εθεάθη στο Colorado των ΗΠΑ έχει διπλή καμπίνα και, από τα λίγα στοιχεία που μπορούν να φανούν, διαθέτει δυναμικό σχεδιασμό. Τα παράθυρα των πίσω θυρών κάνουν απότομη άνοδο προς τα επάνω, θυμίζοντας sport κατασκευές, ενώ το μπροστά μέρος φαίνεται πως έχει φαρδιά γρίλια, παρόμοια με των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας, όπως το Santa Fe.
Στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πίσω από το κάλυμμα, διακρίνονται και άλλα στοιχεία της οικογένειας της Hyundai, όπως τα φωτιστικά σώματα με το πλαίσιο που θυμίζει boomerang.
Στο πίσω μέρος δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλές λεπτομέρειες, εκτός από την οπίσθια κολώνα που ενώνει την καμπίνα με την καρότσα, η οποία φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα κεκλιμένη, όπως και στο concept car του παρελθόντος.



Η Κορεάτικη εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια πρόσφατη δήλωση σχετικά με το νέο της pick-up, αλλά το 2019 είχε αναφέρει πως τα οχήματα θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το 2021, στο εργοστάσιο στην Alabama, και θα απευθύνονται σε άτομα της νέας γενιάς που θέλουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Compact Utility οχημάτων σε συνδυασμό με την ευελιξία που προσφέρει η ανοιχτή καρότσα.

Κατά πάσα πιθανότητα, το νέο Hyundai Santa Cruz θα βασίζεται στο Santa Fe, που κατασκευάζεται επίσης στην ίδια μονάδα. Ενώ δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες, υπολογίζουμε να δούμε έναν τετρακύλινδρο 2,5 λίτρων απόδοσης 194 ίππων και 247Nm ροπής, καθώς και έναν turbo επίσης τετρακύλινδρο 2500 κυβικών, που θα διαθέτει 281 άλογα και 422Nm ροπής.

Δίπλα από το νέο pick-up Hyundai Santa Cruz βρισκόταν το επερχόμενο Genesis GV70, το crossover-SUV της εταιρείας που αποτελεί το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai. Το μοντέλο ήταν επίσης καμουφλαρισμένο, παρόλο που η παρουσίασή του έγινε πρόσφατα.
Το Genesis GV70 θα προσφέρεται με έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2500 κυβικών που θα αποδίδει 304 άλογα, και έναν twin turbo V6 3,5 λίτρων και 380 ίππων.



Η Hyundai ετοιμάζεται να εισάγει την Genesis στην Ευρώπη, και αναμένουμε να μάθουμε το πλάνο της εταιρείας για την Ελλάδα. Όσον αφορά το pickup Santa Cruz, έχουν γίνει αναφορές πως θα έρθει και αυτό στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται λογικό μιας και θα είναι αντιμέτωπο με μοντέλα του ανταγωνισμού όπως το Ford Ranger, που διατίθενται και στη χώρα μας.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις