Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι η νέα Skoda Fabia

Διαβάστηκε από 8438 αναγνώστες - 26/4/2021

Με δυναμικό σχεδιασμό και αυξημένες διαστάσεις, η νέα Skoda Fabia θα έχει το μέγεθος ενός VW Golf 4, και η κορυφαία έκδοση θα έχει 150 ίππους και DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Βλέπουμε πως θα είναι το νέο μοντέλο, πριν την παρουσίασή του.

Η Skoda ετοιμάζει την παρουσίαση της νέας γενιάς Fabia, η οποία θα γίνει σε λίγες εβδομάδες. Ο όμιλος VW ανανέωσε πρόσφατα τόσο το Polo, όσο και το Seat Ibiza, και το μικρό της Skoda θα έρθει να συμπληρώσει την αναβαθμισμένη οικογένεια των μοντέλων, με την αντίθεση πως η Fabia θα είναι ένα εντελώς νέο όχημα, αφού πλέον θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0.

Η τσέχικη εταιρεία δημοσίευσε σκίτσα που δείχνουν πώς θα είναι το νέο αυτοκίνητο. Με βάση αυτά τα σχέδια, βλέπουμε 2 ψηφιακές εικόνες οι οποίες δίνουν μία πρώτη «γεύση» από την εμφάνιση της Fabia 4ης γενιάς.
Τα εμπρόσθια επιθετικά φωτιστικά σώματα θα είναι τεχνολογίας LED, και το σχήμα τους συνάδει με τον γωνιώδη σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Η μεγάλη γρίλια διαθέτει ένα χρωμιωμένο πλαίσιο, ενώ χαμηλότερα παρατηρούμε ένα μακρόστενο άνοιγμα στον προφυλακτήρα, το οποίο, σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, θα διαθέτει ένα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο κάλυμμα, κάτι το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουμε πως ο αεροδυναμικός συντελεστής έχει βελτιωθεί από το Cd=0,32 στο 0,28. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.



Το προφίλ της νέας Skoda Fabia έχει τονισμένα «νεύρα», ενώ πίσω, τα φώτα που είναι επίσης LED, έχουν ένα ιδιαίτερο φωτιζόμενο μοτίβο, που θα κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει και στο σκοτάδι. Παράλληλα, τα φανάρια συνεχίζουν και στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι αυξημένες και αγγίζουν αυτές του VW Golf 4ης γενιάς. Το μεταξόνιο είναι κατά 100mm μεγαλύτερο, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρυχωρία του μοντέλου, ειδικά όσον αφορά τους πίσω επιβάτες. Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει πως ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών είναι πλέον 380 λίτρα, 50 lt παραπάνω από αυτόν της απερχόμενης Fabia.



Στον τομέα των κινητήρων, η Skoda θα εξοπλίσει το μοντέλο της με 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα. Η βασική έκδοση θα χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό MPI κινητήρα 1000 κυβικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Ο 1.0 TSI θα προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ και θα συνδυάζεται προαιρετικά με DSG σασμάν. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο 4κύλινδρος 1,5 TSI απόδοσης 150 ίππων και 250Nm ροπής, ο οποίος θα συνεργάζεται αποκλειστικά με DSG κιβώτιο. Δεν θα δούμε diesel εκδόσεις.

Η νέα Skoda Fabia θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα, και θα κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά το Β εξάμηνο του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις