autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Δοκιμάζουμε το Fiat 500X 1,6 MTJ Pop Star Collection.

Το εσωτερικό του Fiat 500X Collection είναι καλοφτιαγμένο και ξεχωρίζει από τις κόκκινες πινελιές σε ταμπλό, πλαϊνά και καθίσματα.

Test: Fiat 500X 1,6 MTJ Pop Star Collection

Διαβάστηκε από 5470 αναγνώστες - 22/11/2016

To Fiat 500X, το compact crossover της ιταλικής εταιρείας, αποκτά μια νέα έκδοση, με ειδικό εξοπλισμό και δελεαστική τιμή, που δικαιολογημένα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Το Fiat 500X έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί μια από τις κύριες επιλογές της κατηγορίας. Η Fiat λανσάρει στην ελληνική αγορά την έκδοση Collection, που διαθέτει ιδιαίτερο εξοπλισμό και συμφέρουσα τιμή (η επιβάρυνση για το πακέτο Collection είναι 800 ευρώ). Ας το δούμε πιο αναλυτικά.  
 
Σχεδίαση
Το μυώδες αμάξωμα του 500Χ με τις ξεχωριστές καμπύλες δεν διαφοροποιείται σε αυτή την έκδοση, αλλά τονίζεται περισσότερο με τις μπάρες οροφής, τα κόκκινα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα κόκκινα διακοσμητικά των θυρών. Οι ξεχωριστές ζάντες των 17 ιντσών συμπληρώνουν την εικόνα του Fiat 500X Collection, που διατίθεται σε ένα μόνο χρώμα, το μεταλλικό γκρι Moda.  
 
Εσωτερικό
Χρωματικές είναι οι κύριες παρεμβάσεις στο μοντέρνο εσωτερικό του 500Χ Collection, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί. Πιο συγκεκριμένα, κόκκινο είναι το οριζόντιο φιλέτο στο ταμπλό, αλλά και μέρος των πλαϊνών επενδύσεων των θυρών, που είναι ντυμένα με μαλακό κόκκινο δέρμα, όπως και το πάνω μέρος των καθισμάτων. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν αλλαγές, με την ενσωματωμένη οθόνη του συστήματος Uconnect να ξεχωρίζει στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οι χώροι θα βολέψουν άνετα 4 ενήλικες και τις αποσκευές τους (350 λίτρα χώρος αποσκευών).
 
Κινητήρας
Ο πολύ καλός 1,6 λτ. Multijet II diesel κινητήρας εξοπλίζει το 500Χ Collection της δοκιμής μας. Αποδίδει 120 ίππους και 320 Nm ροπής και είναι ιδιαίτερα ελαστικός με καλή απόκριση. Μέσω του περιστροφικού διακόπτη Mood Selector που υπάρχει στην βάση της κεντρικής κονσόλας, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρία διαφορετικά προγράμματα, σύμφωνα με τον τρόπο οδήγησης του. Το Mood Selector, επιδρά στον κινητήρα, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο ταχυτήτων, με διαθέσιμες επιλογές Auto,  Sport και All weather. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου, με ακριβή επιλογέα.  
 
Οδηγώντας
Η ψηλή θέση οδήγησης του 500Χ εξασφαλίζει πανοραμική ορατότητα προς τα μπροστά και ο ευχάριστος επιλογέας του κιβωτίου σε συνδυασμό με το καλό ηλεκτρικό τιμόνι, που προσφέρει επαρκή πληροφόρηση και ακρίβεια, σε κερδίζουν ευχάριστα. Τόσο στον ανοιχτό δρόμο όσο και στις στροφές, είναι στιβαρό και πατάει γερά. Οι κλίσεις είναι απρόσμενα περιορισμένες, η ανάρτηση ελέγχει πλήρως τις κινήσεις του αμαξώματος και τα φρένα εμπνέουν απόλυτη σιγουριά.  
 
Συμπέρασμα
To Fiat 500X Collection είναι μια ξεχωριστή πρόταση στην κατηγορία με περισσότερο …χρώμα και στιλ, ενώ διατίθεται σε προνομιακή τιμή, με όφελος που φτάνει έως και 4.700 ευρώ (η τιμή περιλαμβάνει έκπτωση, όφελος απόσυρσης και χρηματοδότηση μέσω FCA Bank), που σίγουρα δεν θα αφήσει τους ενδιαφερόμενους ασυγκίνητους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις