Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Ford Fiesta ST Edition ή αλλιώς αυτοκίνητο έτοιμο να... στροφάρει

6/10/2020

Το νέο ελαφρύτερο Fiesta ST Edition που λανσάρει η Ford εντυπωσιάζει, μιας και είναι αποτελεσματικότερο στις στροφές και τα κρατήματά του.

Το Ford Fiesta ST είναι γνωστό πως συνιστά μία από τις αγαπημένες επιλογές για όσους προτιμούν τα hatchback αυτοκίνητα. Για να ικανοποιήσει το κοινό του ο αμερικανικός κολοσσός παρουσιάζει το τρίθυρο Ford Fiesta ST Edition που συνδυάζεται με αρκετές βελτιώσεις.

«Οι λάτρεις της δυναμικής οδήγησης θα ενθουσιαστούν» επισημαίνει στο σχετικό μήνυμά της η Ford, η οποία προς την κατεύθυνση αυτή εγκαθιστά σύστημα ρυθμιζόμενης ανάρτησης. Πιο συγκεκριμένα, η απόσταση από το έδαφος θα κυμαίνεται στα 15mm όσον αφορά το εμπρόσθιο μέρος και στα 10mm στο πίσω, με τις ρυθμίσεις τους να βρίσκονται στις 10 και τις 16 θέσεις αντίστοιχα. Μέσω αυτής της τροποποίησης, μάλιστα, επιτυγχάνεται καλύτερο κράτημα του αυτοκινήτου στις στροφές.


 
Σημαντική αλλαγή εντοπίζεται και στις ζάντες, όπου έχει τοποθετηθεί νέο σετ 18 ιντσών, το οποίο συμβάλλει στην εξοικονόμηση 2 κιλών σε κάθε τροχό, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη απόδοση των φρένων και «πιο ικανοποιητική, ευέλικτη και ασφαλή οδηγική εμπειρία σε ένα Fiesta», τονίζει η Ford.

Η ισχύς του κινητήρα δεν μεταβάλλεται, με το μοντέλο ST Edition να διατηρεί τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1.5 λίτρου, απόδοσης 200 αλόγων. Ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει τα 100χλμ είναι στα 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μάξιμουμ τελική ταχύτητα φτάνει στα 230χλμ/ώρα. 


 
Παραμένουν οι λειτουργίες Νormal, Sport, Track και Launch Control, με την Sport υπηρεσία να ενεργοποιείται απευθείας με συντόμευση από κουμπί που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι. Το νέο Fiesta ST Edition είναι εφοδιασμένο και με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) της Quaife.
 
Όσον αφορά, τέλος, την εξωτερική εμφάνιση, βλέπουμε χρωματικές τροποποιήσεις συγκριτικά με τον πορτοκαλί προκάτοχο του, Performance Edition. Το νέο Ford Fiesta ST Edition κοσμείται με μπλε χρώμα στο εξωτερικό του (Azura Blue), μαύρες γυαλιστερές ζάντες και ανθρακονήματα. 
 
Το κόστος του Fiesta ST Edition, το οποίο θα εμφανιστεί σε περιορισμένο αριθμό 300 κομματιών στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ανέρχεται στα 29.800 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις