Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Puma ST: Έχει καθίσματα που σε προσέχουν!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma ST: Έχει καθίσματα που σε προσέχουν!

17/6/2022

Τα καθίσματα υψηλών επιδόσεων του Ford Puma ST προσφέρουν αυξημένη άνεση, αφού προσέχουν την σπονδυλική στήλη των μπροστά επιβατών.

Ακόμα πιο άνετο το Ford Puma ST

Η Ford πάει τα καθίσματα υψηλών επιδόσεων ένα βήμα παρακάτω, με τα εμπρός καθίσματα Ford Performance, τα οποία έχουν εξελιχθεί για το Puma ST. Πέραν όμως της αυξημένης άνεσης που προσφέρουν, τα καθίσματα αυτά είναι πιστοποιημένα από τον κορυφαίο οργανισμό υγείας της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), στο πλαίσιο της καμπάνιας για Πιο Υγιείς Πλάτες.

Εγκεκριμένα καθίσματα για την σπονδυλική στήλη

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έδωσε την πιστοποίηση AGR στα εν λόγο καθίσματα, είναι ότι μπορούν να ρυθμίζονται σε 14 κατευθύνσεις βελτιώνοντας την άνεση και τη στήριξη, ταιριάζοντας παράλληλα σε κάθε σωματότυπο των επιβατών, αντί να συμβαίνει το αντίστροφο. Εκτός από την τυπική ρύθμιση του καθίσματος εμπρός/πίσω και της αντίστοιχης για τη γωνία της πλάτης, οι επιβάτες του Puma ST μπορούν επίσης να ρυθμίζουν την προέκταση του μαξιλαριού της έδρας του καθίσματος καθώς και τη γωνία του, με βάση τη θέση οδήγησης που προτιμούν, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους του καθίσματος. Επιπλέον, η ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων ελέγχεται ηλεκτρονικά χάρη σε ένα διακόπτη που βρίσκεται στο πλάι του καθίσματος.

Δυνατότητα ρύθμισης σε 14 κατευθύνσεις

Για επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα, στη Ford πειραματίστηκαν με διάφορα αφρώδη υλικά, επενδύσεις και σχέδια, με σκοπό τη σωστή ισορροπία άνεσης στα ταξίδια και την καθημερινή οδήγηση, καθώς και την καλύτερη υποστήριξη του σώματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης του Puma ST. Έτσι λοιπόν, δοκίμασαν δέκα πρωτότυπα σε πίστες δοκιμών και δημόσιους δρόμους, προσομοιώνοντας τις πραγματικές συνθήκες και επιφάνειες που συναντά κανείς. Προκειμένου να δοκιμάσουν την αντοχή των καθισμάτων, χρησιμοποίησαν το «Robutt» της Ford, ένα ρομποτικό προσομοιωτή που αναπαραγάγει τη δεκάχρονη χρήση ενός καθίσματος σε μόλις τρεις ημέρες, αφού μπορεί να κάθεται, να αναπηδά και να στριφογυρίζει σε αυτό 7.500 φορές.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε