Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Genesis G70 Shooting Brake: Πρόσω ολοταχώς για Ευρώπη

14/5/2021

Δυναμικό, πολυτελές και εντυπωσιακό, το Genesis G70 Shooting Brake είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW Σειρά 3 Touring, η Mercedes C-Class Estate και το Audi A4 Avant.

Η κορεάτικη Genesis, που είναι το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, παρουσίασε την station wagon έκδοση του G70, το οποίο εξελίχθηκε για την Ευρώπη και έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα γερμανικά μοντέλα όπως η BMW Σειρά 3 Touring, το Audi A4 Avant και η Mercedes C-Class Estate.

Το Genesis G70 Shooting Brake έχει δυναμική εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μεγάλη γρίλια που έχει το ιδιαίτερο πεντάγωνο σχήμα που αποτελεί μέρος της σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρείας, ενώ εκατέρωθεν αυτής βρίσκονται τα φωτιστικά σώματα, που είναι διπλά και δείχνουν πως έχουν χωριστεί στη μέση. Στο πλάι, ένα έντονο νεύρο διατρέχει το αυτοκίνητο κατά μήκος, ενώ η γραμμή των παραθύρων, καθώς και η έντονα κεκλιμένη 3η κολώνα προσδίδουν περεταίρω δυναμισμό και κύρος στο όχημα, δίνοντας την εντύπωση πως αυτό κινείται.

Πίσω, τα λεπτεπίλεπτα φώτα έχουν αντίστοιχη φιλοσοφία με τα εμπρός, ενώ συνεχίζονται στην 5η πόρτα. Η αεροτομή πάνω από το πίσω παρμπρίζ, 2 μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και ένας διαχύτης στο τελείωμα του προφυλακτήρα ενισχύουν το sport παρουσιαστικό του νέου Genesis G70 Shooting Brake.



Περνώντας στο εσωτερικό, η εικόνα αντικατοπτρίζει αυτή του sedan αδελφού μοντέλου. Το ταμπλό με μοντέρνο σχεδιασμό έχει μία οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment, το οποίο περιλαμβάνει πλοήγηση και υπηρεσίες Android Auto και Apple CarPlay. Τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα και ρυθμίζονται ηλεκτρικά, ενώ το τριάκτινο τιμόνι έχει πολλαπλές λειτουργίες.

Οι διαστάσεις του Genesis G70 Shooting Brake είναι ίδιες με αυτές της sedan έκδοσης, δηλαδή μήκος 4,69m, πλάτος 1,85m και ύψος 1,40m. Παρόλα αυτά, ο χώρος αποσκευών είναι πλέον μεγαλύτερος κατά 40%, ενώ, για αυξημένη πρακτικότητα το πίσω κάθισμα είναι τριαιρούμενο σε αναλογία 40:20:40.



Όσον αφορά τον τομέα των μηχανικών συνόλων, γνωρίζουμε πως το sedan μοντέλο είναι διαθέσιμο με έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων και απόδοσης 252 ίππων, καθώς και έναν V6 3300 κυβικών με ισχύ 370 ίππους. Παράλληλα, υπάρχει ένα diesel μοτέρ 2,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει 202PS. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα με ποιους κινητήρες θα κυκλοφορήσει το G70 Shooting Brake στην Γηραιά Ήπειρο, ενώ αναμένουμε την ανακοίνωση για το εάν θα υπάρξει διαθέσιμη κάποια Plug-In υβριδική έκδοση.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις