Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Με έως 300 ίππους η 8η γενιά Opel Astra

8/6/2021

Πλήρης ανανέωση! Τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Mokka φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το νέο Opel Astra, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για ισχυρή έκδοση 300+ ίππων. Θα καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή των μικρομεσαίων;

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη αποκάλυψη της 8ης γενιάς του Opel Astra έχει ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες φωτογραφίες - πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Το νέο μικρομεσαίο θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα EMP2 του ομίλου Stellantis, ενώ θα διατεθεί τόσο σε 5θυρο αμάξωμα, όσο και σε Tourer.

Εξωτερικά, όπως φαίνεται πρόκειται για ένα ακόμα μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opel Visor». Πρόκειται για στοιχεία που έχουμε ξανά δει στο πρόσφατα λανσαρισμένο Mokka, αλλά και στο Crossland, με την σκουρόχρωμη εμπρός μάσκα, τις «καθαρές» επιφάνειες και τη διχρωμία του αμαξώματος. Μία πρώτη γεύση μπορούμε να πάρουμε και από το εσωτερικό του hatchback μοντέλου της Opel, με την εικόνα να δείχνει ότι θα φέρει διπλή οθόνη.



H πρώτη θα κατέχει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και η δεύτερη την τυπική οθόνη αφής για ενημέρωση και ψυχαγωγία, η οποία μάλιστα θα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, δίνοντας έναν πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα στο νέο μοντέλο.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν οι γνωστές επιλογές με κινητήρες diesel BlueHDi, αλλά και PureTech βενζίνης με 110 και 130 ίππους. Ασφαλώς δε θα λείψουν οι plug-in υβριδικές επιλογές και πιθανόν μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα σκληροπυρηνικό, τετρακίνητο Astra που θα κρύβει κάτω από το καπό 300+ ίππους και θα στολίζεται από τα λογότυπα OPC.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις