Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Η Kia ετοιμάζει νέο, δυναμικό crossover. Πώς θα είναι;

20/11/2020

Ένα νέο coupe-crossover εξελίσσει η Kia, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία 500km και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, μέσα σε μόλις 20 λεπτά!

Η Kia ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα ανήκει στην κατηγορία των crossover. Το αυτοκίνητο που βρίσκεται σε φάση εξέλιξης δοκιμάζεται στο rburgring, με βαρύ καμουφλάζ, το οποίο όμως προδίδει μερικά από τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά.

Καταρχάς, παρατηρούμε ότι το νέο μοντέλο θα είναι coupe-crossover, χάρη στο σχήμα που έχει η οροφή του, η οποία είναι αρκετά κεκλιμένη προς τα πίσω. Εκτός αυτού, παρά τα πρόσθετα φουσκώματα που έχει το αυτοκίνητο προκειμένου να παραπλανήσει το μάτι, μπορούμε να δούμε πως το καπό κατεβαίνει προς τα κάτω, στο εμπρός μέρος, κάτι που δίνει στο όχημα αρκετά δυναμικό χαρακτήρα.



Αυτός ο δυναμισμός ενισχύεται περεταίρω από το πλαϊνό προφίλ του νέου Kia, και πιο συγκεκριμένα από τις γραμμές των παραθύρων, που συνδυάζουν μια καμπύλη στο κάτω μέρος, η οποία ακολουθεί ανοδική προς τα πίσω πορεία, με τεμνόμενες ευθείες στο επάνω μέρος, που ακολουθούν την κλίση της οροφής.
Αναμένουμε το νέο, μυστηριώδες μοντέλο να έχει υιοθετήσει στοιχεία από το επερχόμενο Kia Sportage αλλά και το φουτουριστικό concept Kia Imagine που είχε παρουσιαστεί πέρυσι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτότυπο δοκιμής που εθεάθη στο rburgring ήταν αμιγώς ηλεκτρικό, αφού κατά το πέρασμά του δεν ακουγόταν κανένας ήχος κινητήρα. Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο αποκλειστικά EV μοντέλο της Kia, είναι αναμενόμενο να γίνονται πολλές δοκιμές, προκειμένου αυτό να φτάσει στο τελικό επίπεδο εξέλιξης.



Εκτός αυτού, γνωρίζουμε πως η εταιρεία έχει δώσει την κωδική ονομασία CV στο νέο crossover που βλέπουμε εδώ, και θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Hyundai που ονομάζεται E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Πηγές αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 500km, και θα μπορεί να φορτιστεί σε φάση «fast charge» μέσα σε 20 λεπτά. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα απαιτείται πηγή ρεύματος που θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την γρήγορη φόρτιση, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η αυτονομία σε συνδυασμό με αυτές τις δυνατότητες φόρτισης είναι εντυπωσιακές.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα με σιγουριά το πότε θα παρουσιαστεί το νέο ηλεκτρικό crossover της Kia, αλλά ίσως αυτή γίνει μέσα στο επόμενο έτος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις