Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Η Mercedes CLS ανανεώνεται. Τι αλλαγές κρύβει το νέο μοντέλο;

17/11/2020

Η καινούρια Mercedes CLS θα κάνει ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση, αφού αναμένουμε να έχει τιμόνι που ανιχνεύει με πόσα χέρια το κρατά ο οδηγός, και θα παίρνει εντολές ανάλογα με την κίνηση των δαχτύλων.

Η ανανεω­­μένη Mercedes CLS έκανε την καμουφλαρισμένη εμφάνισή της στο Nurburgring, και κρύβει αλλαγές στο εμπρός μέρος.

Το μοντέλο που εμφανίστηκε δεν είναι μεν AMG, αλλά με μια πιο κοντινή παρατήρηση μπορούμε να δούμε πως πρόκειται για μια AMG-line έκδοση. Ο προφυλακτήρας εμπρός είναι χαμηλός, και διαθέτει δύο οριζόντια εξογκώματα στις γωνίες του, τα οποία είναι πιθανότατα το τελείωμα των πλαϊνών αεραγωγών, ένα στοιχείο που υπάρχει και στο υπάρχον μοντέλο.
Το κεντρικό άνοιγμα του προφυλακτήρα είναι κι αυτό καλυμμένο καλά, επομένως δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε κάποια λεπτομέρεια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξακολουθήσει να έχει μακρόστενο σχήμα.



Η γρίλια της μαύρης γυαλιστερής εμπρόσθιας μάσκας έχει στρογγυλές τρύπες, ενώ τα LED φανάρια είναι ίδια με αυτά του τρέχοντος μοντέλου. Ίσως η εταιρεία έχει σκοπό να τα αλλάξει και όλο αυτό να αποτελεί μέρος του καμουφλάζ του πρωτότυπου αυτοκινήτου. Η νέα Mercedes CLS ενδέχεται να παρουσιαστεί στα μέσα του 2021, επομένως όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε νέες πληροφορίες, και θα βλέπουμε και περαιτέρω αλλαγές στα πρωτότυπα που θα δοκιμάζονται.

Στο πίσω μέρος το αυτοκίνητο είναι ίδιο με το υπάρχον μοντέλο, ενώ δεν υπάρχει σηματάκι έτσι ώστε να καταλάβουμε ποια έκδοση είναι αυτή που δοκιμάζεται. Από την εμφάνιση των εξατμίσεων όμως, δεν πρόκειται για AMG.



Στην καμπίνα μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα νέο τιμόνι, το οποίο εικάζουμε πως θα διαθέτει το σύστημα της Mercedes που ανιχνεύει αν είναι και τα δύο χέρια στο τιμόνι, ένα σύστημα που έχει και η ολοκαίνουρια E-Class και ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση, αφού αλλάζει τη λειτουργία των πλήκτρων ανάλογα με το αν κρατάμε το τιμόνι με το ένα ή τα δύο χέρια, παίρνει εντολές από συγκεκριμένες κινήσεις που κάνει ο οδηγός με τα δάχτυλα, ενώ επίσης ενεργοποιεί και τα συστήματα ασφαλείας αν ανιχνεύσει πως δεν κρατάει κανείς το τιμόνι.

Εκτός από αυτές τις αλλαγές, αναμένουμε τη νέα Mercedes CLS να εξοπλίζεται με την τελευταία έκδοση του infotainment software MBUX, ενώ αν κρίνουμε από το facelift της προηγούμενης γενιάς, που διέθετε μεγαλύτερη οθόνη, ίσως δούμε αύξηση στις διαστάσεις της οθόνης και του καινούριου μοντέλου.
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις