Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Η Mercedes ανανεώνει την τετράθυρη AMG GT

9/11/2020

Η φρεσκαρισμένη τετράθυρη Mercedes AMG GT που θα παρουσιαστεί του χρόνου θα έχει νέα υβριδική έκδοση με 800 ίππους και έχει σκοπό να γίνει το γρηγορότερο πολυτελές αυτοκίνητο στο Nürburgring.

Η Mercedes ετοιμάζεται να ανανεώσει το τετράθυρο Gran  Tourismo μοντέλο της, την AMG GT, που πρωτοεμφανίστηκε το 2018, και το δοκιμάζει στο Nürburgring.
Το αυτοκίνητο του test έχει καμουφλαρισμένο τον εμπρός προφυλακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι οι οπτικές αλλαγές του φρεσκαρισμένου μοντέλου θα βρίσκονται κυρίως εκεί. Αυτό φαίνεται λογικό μιας και η AMG GT είναι ακόμα νέα στην αγορά και δεν χρήζει ανάγκης εκτεταμένου lifting.

Η εταιρεία έχει φροντίσει να καλυφθούν καλά οι νέες λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται πως θα διατηρηθεί ο δυναμικός σχεδιασμός που υπάρχει ήδη, με δύο μεγάλους αεραγωγούς εκατέρωθεν της κεντρικής εισαγωγής αέρα, ενώ ο προφυλακτήρας θα εξακολουθεί να διαθέτει νευρώσεις στις μπροστινές γωνίες.



Το υπόλοιπο αμάξωμα δεν έχει κάποια διαφοροποίηση μέχρι στιγμής, αν και παρατηρούμε ένα δεύτερο καλυμμένο σηματάκι στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, επομένως ίσως δούμε κάποια νέα έκδοση.

Όσον αφορά το εσωτερικό, αναμένουμε να αναβαθμιστεί το infotainment καθώς και το heads-up display με τα ανανεωμένα συστήματα της εταιρείας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, μιας και το αυτοκίνητο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του την επόμενη χρονιά, με πιθανή την διάθεση στην αγορά το 2022.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Mercedes ετοιμάζει και μια υβριδική έκδοση του γρήγορου τετράθυρου, το οποίο σύμφωνα με αναφορές θα ονομάζεται AMG GT 73e και θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των  τετράπορτων AMG GT. Το πρωτότυπο του υβριδικού Gran Turismo δοκιμάζεται στο rburgring εδώ και ορισμένες εβδομάδες και μάλλον προετοιμάζεται να πάρει ξανά τα σκήπτρα του γρηγορότερου πολυτελούς οχήματος στην «Πράσινη Κόλαση», τίτλος που τώρα κατέχει η νέα Porsche Panamera.


 
Η επερχόμενη Mercedes AMG GT 73e θα είναι ένα εκρηκτικό υβριδικό αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο twin turbo V8 κινητήρας 4 λίτρων θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και θα αποδίδουν συνδυαστικά 800 ίππους. Η ιπποδύναμη αυτή είναι εκπληκτικά μεγάλη, αφού είναι κατά 170 άλογα αυξημένη από την μέχρι στιγμής κορυφαία έκδοση του τετράθυρου coupe, δηλαδή της AMG GT 63s με τα 630ps και 900Nm ροπής, τιμές διόλου ευκαταφρόνητες.
 
Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά κατά πάσα πιθανότητα το 2022, επομένως θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον όσον αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στο φρεσκαρισμένο μοντέλο, τόσο στο σχεδιασμό του όσο και στον εξοπλισμό και τα μηχανικά του μέρη.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις