Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Mercedes που «καίει» 2,6 λτ./100χλμ

12/10/2018

Η plug-in υβριδική έκδοση της Mercedes S-Class με 367 άλογα κάνει το εμπορικό της ντεμπούτο στην Ευρώπη έχοντας κατανάλωση σε μικτό κύκλο 2,6 λτ./100 χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ.. Δείτε τις πρώτες τιμές της υβριδικής ναυαρχίδας της Mercedes-Benz.

Ηλεκτρική επίθεση έχει εξαπολύσει η γερμανική premium φίρμα επί ευρωπαϊκού εδάφους λανσάροντας υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, το ένα μετά το άλλο. Χθες, μας συστήθηκε η ντίζελ υβριδική Mercedes C 300 de με 306 ίππους η οποία μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 57 χλμ. με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα έχοντας μικτή κατανάλωση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μάρκας, μόλις 1,6 λτ./100 χλμ..

Σήμερα, λοιπόν, κάνει την είσοδό της στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου η plug-in υβριδική εκπρόσωπος της S-Class, η S 560 e, που εφοδιάζεται με την τρίτη γενιά υβριδικών συστημάτων της μάρκας. Αναλυτικότερα, το υβριδικό σύνολο αποτελείται από τον V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,0 λτ. που αποδίδει 367 άλογα και 500 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 121 ίππων που αντλεί ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 13,5 kWh, με τη συνολική απόδοση να ορίζεται στα 476 άλογα με 700 Nm ροπής.
 

Υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης είναι το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-Tronic της γερμανικής premium φίρμας το οποίο χαρίζει καταιγιστικές επιδόσεις στη γερμανική μπερλίνα. Πιο συγκεκριμένα τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5 δλ. με την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Πέραν των επιδόσεων στον τομέα της ταχύτητας, όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα νούμερα που αφορούν την οικονομία καυσίμου. Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό στρατόπεδο, η νέα S 560 e έχει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ. κατά την οποία μπορεί να κινείται με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα, ενώ η μικτή κατανάλωση κατά το πρότυπο μετρήσεων NEDC ορίζεται μόλις στα 2,6 λτ./100 χλμ..

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, χάρη στον υδρόψυκτο φορτιστή χωρητικότητας 7,4 kWh με τον οποίο εφοδιάζεται η plug-in υβριδική έκδοση της S-Class η φόρτιση από το 10% έως το 100% διαρκεί μόλις μιάμιση ώρα σε Wallbox της Mercedes, ενώ σε οικιακή πρίζα χρειάζεται λίγο-πολύ 5 ώρες.

Οι παραγγελίες της νέας Mercedes S 560 e έχουν ξεκινήσει για τη γερμανική αγορά με την τιμή να ξεκινά από τις 96.065 ευρώ, ενώ δεν υπάρχον προς το παρόν πληροφορίες για το πέρασμα της εν λόγω έκδοσης στην ελληνική αγορά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις