Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρικό MG ZS EV 156 PS: Με «όπλα» την αυτονομία και την τιμή
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό MG ZS EV 156 PS: Με «όπλα» την αυτονομία και την τιμή

Διαβάστηκε από 7416 αναγνώστες - 12/4/2024

Έχει ποιοτικό εσωτερικό, αντάξιο ακριβότερων αυτοκινήτων.
Μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση.
Με την επιδότηση κοστίζει 32.650 ευρώ και έχει πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

To MG ZS EV έχει ποιοτικό εσωτερικό, αντάξιο ακριβότερων αυτοκινήτων

Το εσωτερικό του MG ZS EV είναι ποιοτικό, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι μαλακά στην αφή, με προσεγμένο φινίρισμα και στιβαρή συναρμολόγηση. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας και το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 448 λίτρα. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια μεγαλύτερη οθόνη, διάστασης 10,1 ιντσών, για το χειρισμό του συστήματος infotainment, στοιχεία που αυξάνουν την τεχνολογική «αύρα» του μοντέλου.

Μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση το MG ZS EV

Το ηλεκτρικό MG ZS EV που δοκιμάζουμε είναι της έκδοσης με τη μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας 72 kWh και με κινητήρα 156 ίππων. Η εργοστασιακή ηλεκτρική αυτονομία σε κύκλο WLTP είναι 440 χιλιόμετρα, κάτι που επαληθεύσαμε και κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας.
Αν χρησιμοποιήσουμε οικιακό φορτιστή wallbox, η μπαταρία χρειάζεται σχεδόν 11 ώρες για να «γεμίσει» από το 0 στο 100%, ενώ σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος με ισχύ 93 kW η μπαταρία φορτίζει από το 5 στο 80% μέσα σε 40 λεπτά.
Στο δρόμο το MG ZS EV είναι άνετο και στιβαρό, με ουδέτερη οδική συμπεριφορά. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 8,6 δευτερόλεπτα.

Με την επιδότηση κοστίζει 32.650 ευρώ και έχει πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Το MG ZS EV της δοκιμής μας, με τη μπαταρία των 72 kWhκαι τον κινητήρα των 156 ίππων, κοστίζει 40.560 ευρώ. Αν λάβουμε υπόψη μας την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η τιμή του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα 32.650 ευρώ.
Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης είναι αρκετά πλούσιος, μιας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων, έγχρωμη οθόνη 10,1 ιντσών για το infotainment, camera οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, θερμαινόμενα καθίσματα και προειδοποίηση τυφλού σημείου.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή του ηλεκτρικού MG ZS EV.

Σελ.
2
Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό MG ZS με τους 156 ίππους και τη μεγάλη μπαταρία
Σελ.
3
Το εσωτερικό του MG ZS EV είναι ποιοτικό και αντάξιο ακριβότερων οχημάτων
Σελ.
4
Το MG ZS EV μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση
Σελ.
5
Το ηλεκτρικό MG ZS EV είναι άνετο στο δρόμο και έχει ουδέτερη οδική συμπεριφορά
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε