Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Η Porsche Macan ανανεώνεται!

20/11/2020

Η Porsche θα συνεχίζει να διαθέτει τη δημοφιλή Macan με συμβατικούς κινητήρες και ετοιμάζει την ανανέωσή της. Το εσωτερικό θα έχει νέους διακόπτες αφής, ενώ αναμένουμε να δούμε και mild-hybrid έκδοση.

H Porsche θα ανανεώσει τη Macan το 2022 και ήδη κάνει δοκιμές του νέου μοντέλου. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εκδόσεις με τους συμβατικούς κινητήρες δεν θα αντικατασταθούν από την αμιγώς ηλεκτρική Macan που θα έρθει το 2023, αλλά αντιθέτως θα φρεσκαριστούν.

Προς το παρόν, δεν παρατηρούμε κάποια οπτική αλλαγή στο εξωτερικό του νέου μοντέλου, αλλά αυτό ενδέχεται να είναι μίας μορφής καμουφλάζ, και να χρησιμοποιούνται τα υπάρχοντα εξαρτήματα του αμαξώματος για να μην φανούν οι προθέσεις της εταιρείας.
Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει κολλημένες ταινίες, ενώ στο πίσω μέρος, χαμηλά στον προφυλακτήρα βλέπουμε δύο πρόσθετα και προσωρινά φώτα.



Στο εσωτερικό, μπορούμε να δούμε τη νέα κεντρική κονσόλα, η οποία πλέον αντί για τα συνηθισμένα πλήκτρα, διαθέτει ένα panel με διακόπτες αφής, όπως αυτό της Panamera και της Cayenne.

Μια διαφορά που θα έχει η ηλεκτρική Porsche Macan από το αυτή με τους κινητήρες εσωτερικής καύσεως, είναι η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείται. Η ηλεκτροκίνητη θα βασίζεται στην PPE, που αφορά αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Audi, ενώ οι συμβατικές εκδόσεις χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MLB.



Αναμένουμε να δούμε αλλαγές και στα μηχανικά μέρη της νέας Porsche Macan, ειδικά εάν σκεφτούμε πως το τρέχον μοντέλο διαθέτει μεν μια γκάμα turbo τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων, αλλά δεν έχει κάποιο εξηλεκτρισμένο, υβριδικό σύνολο. Η Macan είναι ένα από τα best-seller της εταιρείας, επομένως μας φαντάζει λογική η προσθήκη έστω μιας mild-hybrid 48V έκδοσης.

Η πανδημία του COVID-19 έχει δημιουργήσει πολλές καθυστερήσεις στους κατασκευαστές παγκοσμίως, όσον αφορά την εξέλιξη των νέων μοντέλων, κι έτσι θεωρούμε πως η νέα Macan θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2021.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου θα έρθει ακόμα πιο μετά. Η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2022, αν και ίσως η εταιρεία παρουσιάσει το ηλεκτρικό της SUV μέσα στην επόμενη χρονιά.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις