Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Η ducktail αεροτομή επιστρέφει στην Porsche 911 turbo!

30/10/2020

Μια μυστήρια έκδοση της 911 turbo εμφανίστηκε στο Nürburgring, και μας δημιουργεί αρκετά ερωτήματα για το ποιο μοντέλο θα είναι, καθώς έχει στοιχεία τόσο από την «πολεμική» GT3, όσο και από την RS του 1973.

Η Porsche συνεχίζει να εξελίσσει περαιτέρω εκδόσεις της φρέσκιας 911, που πλέον βρίσκεται στην όγδοη γενιά με κωδικό 992, και εκτός από το πρωτότυπο της 911 GT3 που είδαμε πριν κάποιους μήνες, στο Nürburgring εμφανίστηκε και άλλο ένα, μυστήριο 911.

Γιατί μυστήριο; Επειδή το πίσω μέρος, και συγκεκριμένα οι αεραγωγοί στα φτερά υποδηλώνουν πως το αυτοκίνητο είναι 911 turbo, αλλά η πίσω ducktail αεροτομή φωνάζει από μακριά «RS», όπως το μοντέλο του 1973 με την χαρακτηριστική «ουρά» που κοίταζε τον ουρανό.



Εκτός από την νέα αεροτομή, που τραβάει την προσοχή μας αμέσως, το νέο αυτό μοντέλο δείχνει να έχει και άλλες διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα της οικογένειας 911, αφού τόσο ο εμπρός όσο και ο πίσω προφυλακτήρας είναι καλυμμένοι με μαύρες ταινίες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα πίσω φτερά, δείγμα πως η Porsche μας κρύβει λεπτομέρειες που δεν θέλει να δούμε πριν την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το περίεργο αυτό Porsche 911, και οδηγούμαστε στις παρακάτω θεωρίες:

Η λογική μας λέει πως οι Γερμανοί μάλλον σκοπεύουν να επαναφέρουν την Sports Classic έκδοση, κρίνοντας από την αεροτομή. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως η προηγούμενη 911 Sports Classic, που είχε επίσης το αγαπημένο ducktail, ήταν βασισμένη στην 911 Carrera και όχι στην 911 Turbo, επομένως ίσως αυτό το πρωτότυπο να προορίζεται για κάτι άλλο.

Εκτός αυτού, εάν παρατηρήσουμε καλά στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι της GT3 RS, ενώ υπάρχει και rollcage στο πίσω μέρος της καμπίνας και οι πίσω θέσεις έχουν καταργηθεί.



Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξελίσσεται ένα μοντέλο το οποίο βασίζεται στην 911 Turbo, διαθέτει αλλαγές στο εξωτερικό, οι οποίες σε συνδυασμό με την «ουρά της πάπιας» δίνουν στο αυτοκίνητο περισσότερο στυλ αλλά και καλύτερη αεροδυναμική, και έχει μειωμένο βάρος χάρη σε ορισμένες GT3 RS πινελιές.

Έτσι η εταιρεία δημιουργεί μία νέα, ελαφρύτερη έκδοση της 911 Turbo, με καλύτερες επιδόσεις και ρετρό στοιχεία, χωρίς όμως να είναι τόσο σκληροπυρηνική όσο η GT3.

Αυτή τη θεωρία την ενισχύει και μια δήλωση της Porsche τον Σεπτέμβριο, που ανέφερε πως ετοιμάζει ένα νέο μέλος της οικογένειας 911 με την ονομασία 911 GT.



Βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως το αυτοκίνητο που εθεάθη είναι ακόμα πρωτότυπο, επομένως μπορεί οι μηχανικοί απλά να τοποθέτησαν τα καθίσματα της GT3 RS για τις ανάγκες των δοκιμών, και το νέο, μυστηριώδες 911 να μην είναι ούτε το επερχόμενο 911 GT, ούτε κάποια Sport Classic έκδοση.

Ελπίζουμε πως κάποια από τα ερωτήματά μας θα απαντηθούν στους επόμενους μήνες, καθώς εάν κρίνουμε από την εμφάνιση και μόνο, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο.
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις