Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η ισχυρότερη «πιστάδικη» Ford Mustang Dark Horse
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ισχυρότερη «πιστάδικη» Ford Mustang Dark Horse

15/9/2022

Η ισχυρότερη έκδοση Mustang Dark Horse, γίνεται η πιο «πιστάδικη» ατμοσφαιρική Mustang που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο, αποτελώντας μία προεπισκόπηση της επιστροφής του εμβληματικού μοντέλου στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η νέα Mustang Dark Horse ειδικά για χρήση σε πίστα

Η πρεμιέρα της 7ης γενιάς της Ford Mustang συνοδεύτηκε από την κορυφαία και ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου, κάνοντας χαρούμενους αρκετούς petolhead. Ο λόγος για την Ford Mustang Dark Horse. Σημειώστε το όνομα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ford μετά το 2001 και τη Mustang Bullit, ονοματίζει την κορυφαία έκδοση. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως αυτή είναι η απόλυτη έκδοση για χρήση σε πίστα, θέτοντας τις βάσεις για την εργοστασιακή παρουσία της μάρκας στους διεθνείς αγώνες.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Βελτιωμένος V8 κινητήρας με 6άρι μηχανικό ή 10άρι αυτόματο κιβώτιο

Η εξέλιξη της Mustang Dark Horse ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, με τη Ford να τοποθετεί κάτω από το καπό, τον Coyote V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων με υψηλότερη απόδοση, νέους εκκεντροφόρους και μοναδικό tuning, σε συνδυασμό με διπλές πεταλούδες εισαγωγής που παρέχουν διπλάσια ποσότητα φρέσκου αέρα στον κινητήρα με στόχο τη μέγιστη απόδοση. Ακόμα, η εταιρεία του «Μπλε Οβάλ» δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του συνόλου, αλλά εκτιμάται πως θα είναι κοντά στα 500 άλογα. Όπως και να έχει, ο κινητήρας θα συνεργάζεται είτε με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με μία αυτόματη μετάδοση 10 σχέσεων.

 

19άρες ζάντες, διαφορικό Trosen και 6πίστονες δαγκάνες Brembo

Η Mustang Dark Horse πέρα από τον ισχυρό κινητήρα, θα εφοδιάζεται με αναρτήσεις MagneRide, που ελέγχουν την κίνηση των τροχών 1.000 φορές το δευτερόλεπτο έτσι ώστε να πετυχαίνουν την καλύτερη απόδοση. Μεταξύ άλλων, θα βρει κανείς 19άρες ζάντες με Pirelli P Zero ελαστικά, 6πίστονες δαγκάνες Brembo, ψυγείο λαδιού για το κιβώτιο ταχυτήτων (αυτόματη έκδοση), ψυγείο νερού με μοναδικό σχεδιασμό, χαμηλότερο βάρος, μεγαλύτερη ικανότητα απαγωγής της θερμότητας και πιο ισχυρούς ανεμιστήρες, ένα για τον πίσω άξονα και ένα βοηθητικό του λαδιού. Η πρόσφυση βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen, προσφέροντας βελτιωμένη επιτάχυνση και ισορροπία στις στροφές. Σα να μην έφταναν μόνο αυτά, η Ford διαθέτει και το πακέτο handling που περιλαμβάνει ακόμα σκληρότερα ελατήρια, πιο πλατιά ελαστικά, νέο σετ ζαντών και μία πίσω αεροτομή που ξεχωρίζει.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε