Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Η νέα BMW M3 Touring του 2022 θα έχει 510 ίππους

4/11/2020

Η BMW ετοιμάζει αυτό που πολλοί περίμεναν για χρόνια και θα κατασκευάσει την M3 για πρώτη φορά και ως Touring έκδοση με εντυπωσιακή εμφάνιση, πρησμένα φτερά και 290km/h τελική με σκοπό να «χτυπήσει» Audi RS4 Avant και Mercedes C63 Estate AMG.

Η BMW έχει ανακοινώσει πως θα προσφέρει την νέα M3 για πρώτη φορά και σε Touring έκδοση, και παρόλο που έχουμε ακόμα 2 χρόνια αναμονή για να κυκλοφορήσει στην αγορά, ήδη το πρωτότυπο της M3 Touring εμφανίστηκε στους δρόμους γύρω από το rburgring, εκεί που δοκιμάζονται σχεδόν όλα τα νέα μοντέλα κατά την εξέλιξή τους, πράγμα που σημαίνει ότι το γρήγορο BMW wagon βρίσκεται πολύ κοντά στην τελειοποίησή του.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου θα γίνουν στα τέλη του 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην κορυφαία Competition έκδοση. Αυτό σημαίνει πως το θηριώδες Touring θα έχει 510 ίππους και 650 Nm ροπής από τον εξακύλινδρο τρίλιτρο κινητήρα με δύο turbo, και θα έχει ως σκοπό να έρθει αντιμέτωπο με τα Mercedes C63 Estate AMG και Audi RS4 Avant, μοντέλα που έως τώρα μονοπωλούσαν στην κατηγορία των γρήγορων γερμανικών station wagon.



Το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και λόγω αυξημένου κόστους εξέλιξης δεν θα το δούμε σε πισωκίνητη εκδοχή με χειροκίνητο σασμάν, ενώ σχετικά με τις πιο ήπιες εκδόσεις, το Touring - πύραυλος θα διαθέτει σκληρότερη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και ίσως αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης.

Αν κρίνουμε από τις επιδόσεις των M3 και M4 Competition, τα οποία πετυχαίνουν χρόνο 0-100km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, τότε φανταζόμαστε πως η M3 Touring θα χρειάζεται γύρω στα 4 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία, ενώ η τελική του ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h, η οποία με το πακέτο M Drivers που διατίθεται για όλες τις M εκδόσεις θα αυξηθεί στα 290 km/h.


 
Το αυτοκίνητο ακόμα και καμουφλαρισμένο είναι εντυπωσιακό, καθώς φαίνεται ιδιαίτερα φαρδύ, ενώ παρατηρούμε ολοκαίνουριους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, μεγαλύτερα side skirts καθώς και εξάτμιση με τέσσερις μεγάλες απολήξεις, χωρίς να λείπουν βέβαια τα χαρακτηριστικά υπερμεγέθη νεφρά που έχουν προκαλέσει αίσθηση στους fans της Βαυαρικής εταιρείας.
 
Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του κορυφαίου BMW M3 Touring προκειμένου να μπορέσουμε να το θαυμάσουμε χωρίς τα καλύμματα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις