Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe βρίσκεται στην τελική ευθεία

1/12/2020

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα, και οι φωτογραφίες δείχνουν πώς θα είναι το νέο τετράθυρο coupe. Τα μεγάλα νεφρά φαίνεται πως παραμένουν.

Τα τετράθυρα coupe μοντέλα είναι αρκετά δημοφιλή, αφού συνδυάζουν την πρακτικότητα των sedan αυτοκινήτων με τα sport χαρακτηριστικά των coupe αμαξωμάτων, και σύμφωνα με τον Διευθυντή Σχεδιασμού της Βαυαρικής εταιρείας, Christopher Weil, οι αγοραστές της BMW Σειράς 4 Gran Coupe είναι συνήθως νεότεροι σε ηλικία από αυτούς που επιλέγουν τη Σειρά 3.

Ως αποτέλεσμα, η BMW ετοιμάζει την νέα γενιά της Σειράς 4 Gran Coupe, και θα την παρουσιάσει επισήμως «πολύ σύντομα», όπως δήλωσε ο κ.Weil, ο οποίος μάλιστα είναι ενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο και δηλώνει πως «είναι καταπληκτικό».



Από τη στιγμή που είμαστε πολύ κοντά στην παρουσίαση του μοντέλου, καταλαβαίνουμε τα πρωτότυπα που δοκιμάζονται πλησιάζουν αρκετά την τελική τους μορφή.
Πίσω από το βαρύ καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε πως το αυτοκίνητο είναι αρκετά δυναμικό. Χαμηλά, στις άκρες του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, πριν τους τροχούς, παρατηρούμε 2 αεραγωγούς οι οποίοι δείχνουν πως είναι λειτουργικοί. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι καλυμμένο, και τα μεγάλα νεφρά κρύβονται από τη μέση και κάτω, και έτσι δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν θα είναι τόσο μεγάλα όσο της κανονικής Σειράς 4. Αναμένουμε πως θα έχουν το ίδιο μέγεθος και θα κατεβαίνουν και εδώ χαμηλά, αφού πρόκειται για συγγενικά μοντέλα.

Η επερχόμενη BMW Σειρά 4 Gran Coupe έχει αρκετά στοιχεία από το concept i4 που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, και ως εκ τούτου μπορούμε να πούμε πως είναι ένα αρκετά sport coupe-sedan. Όπως και στη Σειρά 4, έτσι και εδώ, τα φώτα ημέρας εμπρός βρίσκονται στο κάτω μισό των εμπρός φαναριών, δίνοντας την εικόνα του μισόκλειστου βλέμματος, και τα πίσω είναι τεχνολογίας LED και έχουν το χαρακτηριστικό κυματιστό σχήμα που διαθέτει και το coupe μοντέλο.



Όπως αναφέραμε, ο κ. Christopher Weil δήλωσε πως η Σειρά 4 Gran Coupe απευθύνεται σε διαφορετικό, νεότερο κοινό από ότι η Σειρά 3, και παράλληλα ανέφερε πως, στην αρχή τουλάχιστον, δεν θα υπάρξει κάποια plug-in υβριδική έκδοση. Για όσους επιθυμούν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η εταιρεία θα διαθέσει την BMW i4, η οποία μάλιστα θα είναι πιο δυνατή από το δίδυμο M3 και M4.

Όσον αφορά μία M4 Gran Coupe, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για τη δημιουργία μιας τέτοιας έκδοσης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις