Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ήρθε το Nissan Juke Hybrid
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ήρθε το Nissan Juke Hybrid

Διαβάστηκε από 4262 αναγνώστες - 1/3/2022

Στη γκάμα του Nissan Juke έρχεται να προστεθεί μία νέα υβριδική έκδοση, αυτή του Juke Hybrid το οποίο παρουσιάστηκε και αναμένεται σε λίγο καιρό να έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το SUV που ήρθε με 5 σημαντικές αλλαγές

Πιο «πράσινο» με έμφαση στις επιδόσεις

Η Nissan παρουσίασε επίσημα το Juke Hybrid, τη νέα υβριδική έκδοση της δεύτερης γενιάς του μικρού SUV, με προτεραιότητα στις επιδόσεις αλλά κρατώντας την κατανάλωση και τους ρύπους σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.  

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

25% περισσότερη ισχύς από το βενζινοκινητήρα

Το Nissan Juke Hybrid εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 94 ίππων και 148 Nm ροπής. Αυτός συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων και 205 Nm, καθώς και ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW. Επιπλέον, συνδυάζεται με μια υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh και ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων πολλαπλών λειτουργιών που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η ιαπωνική μάρκα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την συνδυαστική ισχύ του μοντέλου, αν και τόνισε πως το εν λόγω σύστημα μετάδοσης κίνησης παρέχει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, με τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου να αγγίζει το 40% σε περιβάλλον πόλης και έως και 20% στον αντίστοιχο μικτό. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 5,2 λτρ./100 χλμ., την ώρα που οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 118 γρμ./χλμ. σε μεικτό κύκλο. 

Δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης

Αξίζει να αναφέρουμε πως η μπαταρία των 1,2 kWh μαζί με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης αλλά και τη λειτουργία e-Pedal, κάνουν το νέο Juke Hybrid να λειτουργεί και σαν ηλεκτρικό. Έτσι, μπορεί και ξεκινάει με 100% ηλεκτρική λειτουργία, αλλά και να φτάσει σε ταχύτητες έως και 55 χλμ./ώρα σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

...Δείτε περισσότερα

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Το SUV που ήρθε με 5 σημαντικές αλλαγές