Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Huawei: Από κινητά, έφτασε σε αυτοκίνητα

23/4/2021

Η γνωστή για τα smartphone της Huawei, παρουσίασε crossover μοντέλο με 551 ίππους. Πιστεύετε πως πλησιάζει η ώρα που τα αυτοκίνητα θα καταλήξουν να γίνουν ακόμα μία ηλεκτρική συσκευή;

Η Huawei εισήλθε δυναμικά στο χώρο της αυτοκίνησης, αφού παρουσίασε το crossover Seres SF5 στην έκθεση της Σαγκάης. Το αυτοκίνητο, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται στα καταστήματά της στην αγορά της Κίνας, είναι βασισμένο στην προηγούμενη έκδοση του SF5 της εταιρείας Seres, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν από 2 χρόνια.

Η Huawei έχει εξελίξει το μηχανικό σύνολο, που ονομάζεται Huawei DriveONE και αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια παραγωγής ενέργειας για τα 2 ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν κίνηση στους τροχούς. Η συνδυαστική ιπποδύναμη αγγίζει τα 551 άλογα και τα 820Nm ροπής, και το κινέζικο αυτοκίνητο θα μπορεί να εκτοξεύεται από τα 0 στα 100km/h μέσα σε 4,7 δευτερόλεπτα.



Η εταιρεία που έχει γίνει γνωστή για τα κινητά και τα tablet της, αναφέρει πως το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει 180 χιλιόμετρα κινούμενο αμιγώς ηλεκτρικά. Η συνολική αυτονομία, με πλήρως φορτισμένη μπαταρία και γεμάτο ρεζερβουάρ, θα ξεπερνά τα 1000km. Παράλληλα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και σε ηλεκτρικά οχήματα.

Το crossover διαθέτει δυναμική εμφάνιση, στην οποία κυριαρχούν οι καμπύλες. Στο εμπρόσθιο μέρος, ξεχωρίζουν τα φώτα ημέρας, που έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό και αποτελούν οπτική συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων. Στο πλάι, το σχήμα των παραθύρων ενισχύει το sport στοιχείο, ενώ πίσω παρατηρούμε τα LED φανάρια που συνεχίζουν κατά μήκος της 5ης θύρας.



Ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί με τη συμβολή μίας εταιρείας όπως η Huawei, δεν θα μπορούσε να διαθέτει εσωτερικό χωρίς έντονο «αέρα» τεχνολογίας. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στο κέντρο του ταμπλό του Seres SF5 δεσπόζει μία μεγάλη κάθετη οθόνη, μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός του συστήματος infotainment. Το τελευταίο είναι επίσης της Huawei και μπορεί να συνδεθεί γρήγορα με το smartphone του οδηγού, και να μεταφέρει μουσική και πληροφορίες για πλοήγηση. Όσον αφορά το ηχοσύστημα, αυτό έχει «ποιότητα επιπέδου όπερας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τεχνολογική εταιρεία, χάρη σε 11 ηχεία και 2 subwoofer.

Τα συστήματα ασφαλείας και βοήθειας του οδηγού περιλαμβάνουν προσαρμοστικό cruise control,προειδοποίηση ατυχήματος, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και διατήρηση λωρίδας, και λειτουργούν με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες

Το Seres SF5 θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, και θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα από το δίκτυο καταστημάτων της Huawei τον επόμενο μήνα, με τιμή έναρξης αντίστοιχη των 27.716 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις