Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Ισχυρότερο και με ανανεωμένο προφίλ το Subaru BRZ 2022

9/10/2020

Το Subaru BRZ 2022 ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή τους επόμενους μήνες και υπόσχεται στους λάτρεις του βελτιωμένη έκδοση τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και σε εξωτερική εμφάνιση.

Το Subaru BRZ 2022, η κατά κάποιο τρόπο αντικατάσταση του σπορ coupe αυτοκινήτου  με ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς, είναι η απόπειρα της ιαπωνικής φίρμας να περιορίσει τυχόν ελαττώματα από την πρώτη της έκδοση και να παρουσιάσει ένα αρτιότερο αποτέλεσμα. Βέβαια, ο προκάτοχος του Subaru BRZ είναι η βάση πάνω στην οποία θα θεμελιωθεί η σειρά του 2022 που διατηρεί στιλιστικά το αθλητικό και σπορ στοιχείο.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα του, ωστόσο μέσα από διαρροές προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα. Μολονότι το νέο μοντέλο θα μοιράζεται την βασική αρχιτεκτονική της πίσω κίνησης με το αρχικό Subaru BRZ, η καινούργια version θα χαρακτηρίζεται από μία γκάμα δυναμικών τροποποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων ενός νέου πρόσθετου σασί και επανασχεδιασμένου συστήματος ανάρτησης
Σε κάθε περίπτωση, το Subaru BRZ 2022 δεν αποχωρίζεται το μοναδικό στυλ του εξωτερικά σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Εμφανώς βελτιωμένη είναι η ποιότητα και η ανάπαυση στο κάθισμα του οδηγού, που προσφέρει άνεση και πιο χαλαρή οδήγηση. 

Οι προβλέψεις σχετικά με την λειτουργία του κινητήρα κάνουν λόγο για προσθήκη ενός flat-four κινητήρα 2.4 λίτρων που θα αντικαταστήσει τον μικρότερο με τα 2.0L. O ατμοσφαιρικός χαρακτήρας παραμένει αμετάβλητος. Δυνατότητα επιλογής προσφέρεται όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, μιας και υπάρχει τόσο ένα κλασικό χειροκίνητο έξι σχέσεων, όσο και αυτόματο κιβώτιο με τα κατάλληλα πεντάλ αλλαγής ταχύτητας στην πίσω πλευρά του τιμονιού. Η γκάμα με τεχνικές λεπτομέρειες από το προαιρετικό πακέτο Performance, όπως η επένδυση με καουτσούκ στα ελαστικά, τα ενισχυμένα φρένα και οι ρυθμίσεις στο σύστημα ανάρτησης, θα βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του κοινού.



Σε αντίθεση με την πολιτική του άμεσου ανταγωνιστή του, το διθέσιο Mazda MX-5 Miata, το 2022 BRZ υποδέχεται συνολικά τέσσερα άτομα στο εσωτερικό του με την παρουσία μικρής σειράς καθισμάτων για δύο επιβάτες. Από σχεδιαστικής άποψης, η καμπίνα του αυτοκινήτου λογίζεται περισσότερο ευχάριστη και φιλόξενη στο μάτι. Το νέο design στο ταμπλό που κατασκευάστηκε από υλικά τελευταίας τεχνολογίας τελειοποιεί το sport στοιχείο του αυτοκινήτου. Η έννοια της ψυχαγωγίας στηρίζεται σε μία οθόνη αφής που αναμένεται μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των 7 ιντσών του προκατόχου του.

Οι μέχρι στιγμής εικόνες από τα δοκιμαστικά μοντέλα του BRZ 2022 της Subaru αποκαλύπτουν παρόμοιο κορμό και αναλογίες στο υπό δημιουργία αυτοκίνητο (κρατά τo μεγάλο καπό και το ίδιο «κόψιμο» στο ογκώδες πίσω μέρος). Επειδή όμως η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά, εντοπίζουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην αρχιτεκτονική στο πάνω μέρος της πίσω πλευράς αλλά και τα μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα. Πίσω από τους δύο μπροστά τροχούς βρίσκονται κάθετοι και μεγαλύτεροι αεραγωγοί που αντικαθιστούν τους πρότερους οριζόντιους και λιγότερο έντονους από την πρώτη γενιά του Subaru BRZ. Ο πρόβολος θα διαθέτει μεγαλύτερη γρίλια και υπερυψωμένους προβολείς, κατά πάσα πιθανότητα με τον κλασικό φωτισμό LED.

Το Subaru BRZ 2022 θα παρουσιαστεί πλήρως πριν το τέλος του χρόνου και οι πωλήσεις αντίστοιχα θα ξεκινήσουν πριν τα μέσα του 2021. Σε επίπεδο κόστους, δεν θα υπάρχει μεγάλη απόκλιση συγκριτικά με την τιμή του μοντέλου 2020 που ξεκινούσε από 25.219 ευρώ.



 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις