Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Kia XCeed 7 DCT: Με 160 ίππους, ικανό παντού και φινετσάτο
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia XCeed 7 DCT: Με 160 ίππους, ικανό παντού και φινετσάτο

Διαβάστηκε από 9332 αναγνώστες - 9/3/2022

Θελκτικό στο μάτι, ευρύχωρο, εύχρηστο και σβέλτο, το Kia XCeed φαίνεται να έχει όλα τα απαραίτητα καλούδια για να κερδίσει το δικό του κοινό και κομμάτι από την αγοραστική πίτα της κατηγορίας.

Το Kia XCeed μπήκε από την αρχή δυναμικά στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την πρακτικότητα, την αισθητική και τους χώρους του να το κάνουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Στα χέρια μας ήρθε η έκδοση με τον ήπια υβριδικό 1.500αρη βενζινοκινητήρα  των 160 ίππων, που προσφέρει στο κορεάτικο SUV ικανοποιητικές επιδόσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Η σιλουέτα του Kia XCeed συνδυάζει coupe και crossover στοιχεία

 
Η σχεδίαση του Kia XCeed είναι ιδιαίτερα δυναμική και καταφέρνει να παντρέψει ιδανικά τα coupe στοιχεία με το crossover αμάξωμα. Επιβλητικό στο μάτι, με την κάθε γραμμή να είναι σχεδιασμένη ώστε να προκαλεί, το SUV της Kia κάνει αισθητή την παρουσία του, όπου κι αν βρίσκεται. Το μυώδες καπό δένει υπέροχα με τη μάσκα και τα ice-cube φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ ο εμπρός προφυλακτήρας τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα 18,4 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά αναδεικνύουν τον περιπετειώδη πνεύμα του ΧCeed, με την πίσω πόρτα με την έντονη κλίση να προσδίδει τις απαραίτητες coupe πινελιές. Τα κομψά πίσω φώτα και οι ενσωματωμένες απολήξεις της εξάτμισης στο προφυλακτήρα ολοκληρώνουν ιδανικά την εικόνα του κορεάτικου μοντέλου.

Πρακτικό και μοντέρνο το εσωτερικό του Kia XCeed

 
Η καμπίνα του Kia «σφύζει» από μοντέρνα σχεδίαση και αρκετά ποιοτικά υλικά, με σωστό φινίρισμα και καλή συναρμογή. Στο πνεύμα των ημερών, το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό, με τον πλήρη ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, που ήταν εφοδιασμένο το μοντέλο της δοκιμής, να διακρίνεται για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση που προσφέρει και τα καλά γραφικά. Η 10,25 ιντσών οθόνη (8 ιντσών στη βασική έκδοση) του infotainment είναι ψηλά τοποθετημένη και εντυπωσιάζει με την ευκρίνεια της. Το εσωτερικό τους XCeed διεκδικεί δάφνες πρακτικότητας, με πολλές μικροθήκες διασκορπισμένες στην καμπίνα, ενώ και η εργονομία είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με τη θέση οδήγησης να είναι αρκετά ψηλή, προσφέροντας στον οδηγό σωστή πανοραμική ορατότητα. Πίσω θα βολευτούν άνετα 3 ενήλικα άτομα, με το χώρο αποσκευών να κερδίζει τις εντυπώσεις με το σχήμα του και το σχετικά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, με τη χωρητικότητα του να φτάνει τα 426 λίτρα

Mε 160 ίππους και ικανό σε όλες τις επιφάνειες το XCeed

Mε 160 ίππους και ικανό σε όλες τις επιφάνειες το XCeed

Κάτω από το καπό του Kia XCeed συναντάμε τον καινούργιο 1.500αρη 4κύλινδρο T-GDI βενζινοκινητήρα, που συνεργάζεται με ένα 48βολτο ήπια ηλεκτρικό σύστημα. Η συνολική απόδοση φτάνει στους 160 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 253 Nm στις 1.500 - 3.500 σ.α.λ., με τις επιδόσεις του μοντέλου να είναι αξιόλογες, μιας και χρειάζεται μόνο 8,7 δλ για να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση. Εντυπωσιακές και οι ρεπρίζ, με το 7ταχύτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να προσφέρει τα μέγιστα κατά την επιτάχυνση, χαρίζοντας άμεσες και σωστές αλλαγές, ενώ τα paddles πίσω από το τιμόνι δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του. Η μέση κατανάλωση, παρά το ήπια ηλεκτρικό σύστημα, ανέρχεται στα 8,6λτ /100 χλμ, σχετικά τσιμπημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ικανό σε όλες τις καταστάσεις το XCeed 


Το Kia XCeed καταφέρνει να αναδείξει την ιπποδύναμη του στο δρόμο, πλαισιώνοντας την από την καλορυθμισμένη ανάρτηση του, το στιβαρό πλαίσιο του και τη πληθώρα των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης που διαθέτει. Μέσα στην πόλη κινείται άνετα, με την ευχρηστία που το επιτρέπει το αυτόματο κιβώτιο και η ψηλή θέση οδήγησης να το κάνουν ένα ευχάριστο καθημερινό και πρακτικό SUV.  Σε ανοιχτούς δρόμους ξεδιπλώνει την υψηλή ποιότητα κύλισης του, με τις αναρτήσεις να μην ζορίζονται από τις κακοτεχνίες του δρόμου. Σε πιο γρήγορες συνθήκες, το κορεάτικο μοντέλο παραμένει ουδέτερο, ακόμα και κοντά στα όρια του, με τις αντιδράσεις να είναι προβλέψιμες, ενώ σε καμία περίπτωση οι κλίσεις δεν θυμίζουν αμάξωμα crossover. Ικανό και για εκτός δρόμων διαδρομές χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά χωρίς  αξιοσημείωτες ικανότητες που μπορούν να διαχειριστούν extreme καταστάσεις.
 
Το κόστος απόκτηση για τη βασική έκδοση του Kia XCeed με τους 160 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο ξεκινάει από τις 24.490 ευρώ, ενώ υπάρχει και η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου από 22.890 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το μοντέλο συνοδεύεται από  7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service.
 

Ολοκληρωμένη λύση  το Kia XCeed

 
Το Kia XCeed είναι ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, που ενθουσιάζει σε εμφάνιση, χώρους, τεχνολογία και επιδόσεις. Με διαφορετική φιλοσοφία σχεδίασης από την πεπατημένη και extra κίνητρα την εργοστασιακή εγγύηση και τα δωρεάν service, η τιμή του φαντάζει στα πλαίσια του λογικού, με την επιλογή του να κρίνεται παραπάνω από ελκυστική
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά* Kia XCeed 1,5 TGD-i 160 PS 7DCT 48V Hybrid
Κινητήρας  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.482
Κύλινδροι/Βαλβίδες 4/16
Τροφοδοσία Βενζίνη,mild hybrid
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 160/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 253/1.500-3.500
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 7/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop NAI
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,7
60-100 χλμ./ώρα με 4/5 4,5
80-120 χλμ./ώρα με 5/6 5,8
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 208
Βάρος με οδηγό (κιλά) 1.469
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 6,0
Μέση Δοκιμής 8,6
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) WLTP 135
Ρεζερβουάρ (λτ.) 50
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 380-1.332
Τιμή από (ευρώ) 24.490

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε